Hozd ki magadból a legjobbat!

Nem baj, ha nincsenek álomméreteid, ha nincs modellalkatod...

Tizenkilenc hozzád hasonló nő csodálatos átváltozásán keresztül, most ellesheted azokat a fortélyokat, amelyeket profi öltözködési tanácsadók is használnak. Keresd meg a téged is érintő problémákat és kérdéseket, próbáld ki magadon a trükköket  és meglátod, az eredmény tökéletes lesz!  Szánj magadra egy kis időt,  kísérletezz, legyél te a saját stylistod.
Az alábbi fejezetekben Dunai Anita, Hajas László és Jónás Kata, 2007 decemberében megjelent, Hozd ki magadból a legjobbat! című könyvéből olvashatsz részleteket.  A csapat, amely több évtizede foglalkozik tévéműsorok, kifutók, reklámok sztárjaival, most 19 teljesen átlagos kinézetű, hétköznapi nő átváltozásán keresztül mutatja meg, mennyire fontos az, hogy megismerjük saját alkatunkat és a megfelelő trükköket.

A könyv nem azért született, hogy a megjelenés fontosságát hangsúlyozza. Azt köszönjük szépen, elég jól tudjuk már. Bombáznak bennünket éppen eleget divatlapokban, óriásplakátokon, televíziókban tökéletesebbnél-tökéletesebb – vagy annak tűnő? – szereplőkkel. Tessék! Kapjuk az arcunkba minden irányból, ilyennek kell lenned, ha elég vékony leszel, elég dús lesz a hajad és tökéletes a bőröd, akkor érsz valamit, ha nem, akkor neked befellegzett.
Azt azonban saját tapasztalataink alapján is jól tudjuk, hogy hiába ragyogó elménk, és csodálatos belső értékeink, ha a külsőnk nem megfelelő, talán lehetőséget sem kapunk, hogy megcsillogtassuk azokat.

Legtöbbször, akár tetszik nekünk, akár nem, az első benyomás alapján ítélnek meg bennünket. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a legfontosabb az az összkép, amit magunkról közvetíteni tudunk. Hiába tanultunk hát, művelődtünk, csiszoltuk tehetségünket? Holmi külsőségek mindezt háttérbe szoríthatják?

Dehogy! Annyi a dolgunk csupán, hogy megtanuljuk a tökéletes tálalás trükkjeit. Csomagoljuk be magunkat, mint egy szuper terméket és a külvilág kedvet kap hozzá, hogy levegyen a polcról bennünket. A nők 98%-a elégedetlen önmagával. Fogalmunk sincs, milyen szuper termékek vagyunk, azt meg pláne nem tudjuk, hogyan kezdjünk hozzá a csomagoláshoz. Egyfolytában azon kesergünk, hogy nincs tökéletes alakunk. Pedig nincs is szükség tökéletes méretekre ahhoz, hogy tökéletesen nézzünk ki.
A test tökéletlenségeit okos öltözködéssel el lehet tüntetni. Kiemeljük a legszebb részeket és minimalizáljuk a kevésbé szépeket. Ebben rejlik minden titok.
Hát  ezért született a Szépítők könyv. Amelyben minden problémára megoldás születik. Ahol nem felszínesen, egymásnak ellentmondó tanácsokkal árasztják el az olvasót, mint egy divatlapban. Ahol nem hatásvadász divatoldalak születnek, hordhatatlan ruhákkal, extrém sminkekkel és hajakkal.  Ahol nem modellek szerepelnek, hanem pontosan olyan nők, mint bármelyik olvasó, s annak szomszédja. Egy könyv, amely örök darab minden nő könyvespolcán, egy bármikor elővehető vaskos mű, amely nem aktuális divatirányzatokra, pillanatnyi hangulatokra, művészkedő fotósok, stylistok munkáira épül, hanem állandó szabályokra, és igazságokra.

Lehet, hogy nagyon hasonlítasz az egyik alanyra, lehet, hogy egyik sem te vagy igazán. Nem kell egészben szemlélned a nőket, nyugodtan válaszd külön a részleteket. Mert van benne kis mellű, közepes mellű és hatalmas keblekkel rendelkező lány is. Az egyik igaz rád, ugye?
Nem, ne hidd, hogy ezekhez a változásokhoz profi stylist, sminkes és fodrász kell. Nekik talán egyszerűbb, könnyebben készül el egy frizura, rutinosabb egy szájkontúr, biztosabb kézzel nyúlnak egy ruhához, hiszen hosszú évek óta foglalkoznak ezzel. De a megfogalmazott szabályok mindenkinél működnek, mindenki ugyanezeket alkalmazza. Egy kis gyakorlás után  mindez  hihetetlenül könnyűvé és természetessé válik majd. A könyv a bizonytalanságot oszlatja el benned, a kételyeket önbizalommal helyettesíti. Egy kis idő múlva erőfeszítés, görcsök nélkül fejezed majd ki magad a kinézeteden keresztül is.  Ne tagadd meg a benned rejlő szépséget, tanuld meg kívülről is ugyanazt mutatni, amilyen belül vagy, egy csodálatos, izgalmas, gyönyörű nő.

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés