2010 nyár, ahogyan a Burberry Prorsum megálmodta

A 2010 Burberry Prorsum tavasz-nyári kollekciója az egyik személyes kedvencem a Londoni divathéten felvonultatottak közül. Nem csak azért, mert az angol divat, és a tradicionális Burberry divatház amúgy is közel áll a szívemhez, de most meglepetést is okoztak a kifutón bemutatott modellek.

A régóta várt kollekció mindaddig leplezetlen maradt, míg a 25. születésnapját ünneplő London Fashion Week megnyitotta kapuit a közönség előtt. A Burberry divatház pedig – aki egyébként utóbbi időben Milánóban mutatta be kollekcióit-, nagyszerűen képviselte a londoni divatot.


A trench coat most is a fő eleme volt a kollekciónak, de kicsit átvariálva és kreatív módon, a legújabb trendek szerint újragondolva. A kabátok alá pedig mini ruhákat álmodott meg a tervező, tőle nem megszokott, színes, fényes, csillogó, mégis légies anyagokból.A bézs szín és a hagyományos, military-s stílusjegyek azonban most is föl-föl bukkannak az egyes szereléseken, azonban az anyagok olyan módon vannak manipulálva, ahogyan a Burberry-től azelőtt nem láthattuk. Rakott, hajtogatott, csavart drapériák keverednek csillogó felületekkel.


Külön izgalmas számomra, a cipzár nem funkcionális, annál inkább dekoratív jellegű felhasználása és a vállak, nem szélesítéssel, hanem az anyag manipulációjával elért kihangsúlyozása.


A szandálokról is érdemes pár szót ejteni; a testszínű bőr csomók, és fonatok izgalmasan hatnak az alájuk fölvett bokáig érő szintén testszínű zoknikkal.


A bézs, a test szín és a szürke mellett pedig más színek is szerepet kaptak. Olyan, régen nem látott, de a közeljövőben aktuálisnak számító pasztellszíneket használ, mint a menta-zöld, levendula, rózsa, és a sárga halvány árnyalatai. Ezek pedig mind nagyszerűen megállják helyüket a táskákon itt-ott megjelenő, hagyományos Burberry-kockákkal.


A bemutatóra olyan neves sztárok voltak kíváncsiak, mint Gwyneth Paltrow, Victoria Beckham, Liv Taylor, vagy Emma Watson.


Számomra ez a hibátlan kollekció a luxus, a glamur és a nyugalom benyomását kelti. Nektek hogy tetszik?


Kapcsolódó cikkek:

Visszatér a military stílus, kicsit másképp… »
Hódít a Burberry trench coat! »
Emma Watson a varázslótanonc »
Burberry-nap New Yorkban »
A brit kortársesszencia »

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés