5 szépségtipp a téli napokra

A hideg évszak még javában tart, szélsőséges időjárásával igencsak megviselve a szervezetünket. Ám nem csak a szabadtéri hideg, de a lakások belső fűtése által okozott száraz levegő is negatív hatással van a külsőnkre. Íme 5 jótanács, mit érdemes tenni és mit jobb elkerülni a szépségápolás terén a télen.



Az arcápolás kiemelt szerepet kap, hiszen a metsző jeges szél és a lakásbelsők levegője is egyaránt szárítja és károsítja a bőrt. Bevált javaslat, hogy ilyenkor a nappali arckrémünk helyett, érdemesebb a napközbeni időszakra is éjszakai krémünket használni. Az éjszakai krémek ugyanis általában zsírosabbak, és ez a kis plusz, pont hogy jót tesz, a hideg idő által igénybevett arcbőrünknek.



Ha már az arcnál tartunk, a tél egyik legrosszabb velejárója, hogy ajkaink folyton kicserepesednek. Ezt okozhatja a nem megfelelő mennyiségű folyadékbevitel, a száraz levegő, de az sem tesz túl jót ha állandóan nyalogatjuk a szánkat. Érdemes beszerezni egy –ami a legfontosabb- minőségi ajakápolót, amivel rendszeres időközönként bekenve a szánk megőrizheti puhaságát és rugalmasságát. Figyelem, kerüljük a „függőséget” okozó, és inkább ártó, mint használó szájbalzsamokat.



A hajunk is más jellegű törődést igényel a hideg időszakban. Mivel többet hordunk kapucnit-sapkát illetve egyéb fejfedőket a hajunk gyorsabban beszennyeződhet, zsírosodhat így gyakrabban kell mosnunk is. Télen ajánlott este hajat mosnunk, alaposan megszárítanunk és még addig is száradhat a hajunk, amíg alszunk. Így könnyen elkerülhető reggeli hajmosás után nedves hajjal történő útnak indulás egyik legnagyobb hátránya; hogy megfázik a fejbőrünk. Ha ez megtörténik jó darabig kiadós hajhullásra számíthatunk. Jobb tehát mindenképpen alaposan kiszárítani a hajunkat, és ha már nem tudjuk elkerülni a reggeli hajmosást, legalább egy sapkát mindenképp húzzunk a fejünkre!

A hideg, a fagy kezeinket is megviseli. Jó ha erre az évszakra beszerzel egy tuti kis hidratáló kézkrémet amivel szükség szerint ápolhatod kacsóidat. Ezek a krémek a kiszáradt, berepedező kézbőrnek és a körmöknek is egyaránt jót tesznek. De az egyik legjobb védelem kezeinknek mégis az újra divatba jött kesztyű, úgyhogy nem árt, ha mindig magadnál tartasz egy párat abból is.



Az egész testünkre fokozottan hatással lehet, hogy a téli hónapokban az ember észre sem veszi, mennyivel kevesebb folyadékot fogyaszt. A szervezet vízháztartása folyamatos utánpótlást igényel, amit ha nem kap meg, hamar jelzi is. A bőrünk elveszti friss üde mivoltát, lábaink karjaink bőre pikkelyessé, kiszáradttá változik és természetesen közérzetünk is jelentősen romolhat. Fontos tehát hogy akár „erőszakkal” is, de figyeljünk arra, hogy betartsuk a napi szükséges folyadékbevitelt. Nem hinném, hogy problémát jelentene két pohár forró citromos ínycsiklandó teával többet inni.

 

Címkék: , ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés