81 évesen is a kifutón

Carmen Dell'Orefice a modellvilág élő legendája. Eddigi, közel 66 éves pályafutása során aktívan végigélte a divatvilág változásait úgy, hogy ő közben állandó szereplő tudott maradni mind a címlapokon, mind pedig a kifutón. A 81 évesen is aktív modell legutóbb a 2012-es New York-i divathéten vonult végig a catwalkon, lenyűgözve mindenkit sugárzó szépségével és energikusságával.

 

 

 

 

 

Carmen Dell'Orefice-nak, a világ legidősebb, jelenleg is aktív modelljének karrierje 1947-ben kezdődött, mikor a Vogue címlapjára került; mindössze 15 évesen. Pályafutásának eddigi, közel 66 éve alatt a világ legnevesebb magazinjai választották covergirlnek és megfordult a legnagyobb divatházak kifutóin.

 

   

 

   

 

   

 

A modell az utóbbi években reklámkampányok arca is volt, például a Rolex “időtlen klasszikusát“ hirdette, ami rendkívül testhezálló feladat volt számára, hiszen Carmen pontosan az a nő, aki a idősen is sugárzóan gyönyörű, illetve olyan energiákat tud felmutatni, ami ritkaságnak számít.

 

 

 

Carmen Dell'Orefice legutóbb a 2012-es New Yorki divathéten vonult fel, egy nap alatt kétszer is. Első alkalommal Norisol Ferrari 2013-as tavaszi/nyári kollekciójának egy 1940-es éveket idéző darabját mutatta be, később pedig a finn Marimekko brand egy – szó szerint – festői kreációjában lépett a kifutóra.

 

   

 

A 81 éves modell a tökéletes bizonyíték arra, hogy a divat világa soha sem volt és nem is lesz csak és kizárólag a fiataloké és, hogy a korral igenis lehetséges szépülni.

Szabó Lili  

 

 

Kapcsolódó cikkek:

Divathetek és Divatfővárosok – New York »

Címlaptörténelem »

Az utánozhatatlan Iris Apfel  »

A divat alfája és omegája »


 

 

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés