8 dolog, amit nem tudtál Mark Jacobsról!

Ismerjük meg közelebbről a legnagyobb tervezőket! Mit tudunk pl. Marc Jacobsról? Ugye, azon kívül, hogy a Louis Vuitton kreatív igazgatója, és saját márkáját is jól ismerjük már, nem sok mindent tudnánk róla így nagy hirtelenjében elmondani. Ezért érdemes a következő 8 pontot átolvasni!

1. Marc Jacobs az elmúlt két év során összesen háromszor viselt farmert.

2. Kedvenc skót szoknyája egy rossz hangulatú nap eredménye.  Alulmotiváltnak érezte magát, ezért megkérte asszisztensét, Caseyt, hogy menjen el a Barneysba, és hozzon valamilyen vicces nadrágot. Casey viszont egy skót szoknyával érkezett vissza, innen az inspiráció a Comme des Garçons kollekcióhoz. Ez rengeteg férfiaknak tervezett szoknyát tartalmaz.3. Kicsoda a legnagyobb amerikai tervező Marc szerint? Ralph Lauren.

4. A tervezés hőse Marc számára azonban Yves Saint Lauren.

5.  Cégét egyetlen mintázóval és két varrógéppel indította.

6. A közös szálat Marc Jacobs és a Luois Vuitton között az együttműködés adja. Marc hangsúlyozza, hogy teljes az összhang a két márka tervezői gárdája között, és a végeredmény nemcsak az ő megnyilvánulása, hanem minden csapattag véleményét tükrözi. Ezzel ellentétben, Tom Ford szerint diktatúra van a Vuittonnál.


7. A legnagyobb különbség Marc Jacobs és a Louis Vuitton felfogásában New York és Párizs szerepe. Marc New York párti, mindig logikusak és hihetőek a kollekciói, míg Párizs olyan, mint egy mese, így a Vuitton számára a logika nem szempont, ezért felvonultathatja, amije csak van.

8. Minden egyes ruhadarab vagy kiegészítő, ami eredeti Marc Jacobs márkajellel van ellátva, biztosan Marc tervezői csapatának munkája, és nem külsősök, vendégtervezők keze alól került ki.

Címkék: , ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés