A 10 legfontosabb kérdés a hajaddal kapcsolatban

Hogyan ismerheted fel a jó fodrászt? Mi a legfontosabb szempont a frizura kiválasztásánál? Miért kellenek az arc köré világosabb tincsek?

1. Hogyan ismerheted fel a jó fodrászt?

Amikor először jársz nála, kifaggat a hajápolási szokásaidról, hogyan mosod, hányszor, mivel formázod, szárítod… Figyelembe veszi véleményedet, életviteledet, megkérdezi mit szeretsz a hajadban, mivel vagy elégedetlen, közösen alakítja ki veled a frizurádat.

2. Mi a legfontosabb szempont a frizura kiválasztásánál?

Az arc és fejforma nagyon fontos, ez kétségtelenül így van, a haj állaga sem mindegy, de a legeslegfontosabb szempont az egyéniség, ezt biztosan tudom.

3. Miért kellenek az arc köré világosabb tincsek?


A sötét haj túlságosan keretezi az arcot, olyan, mintha egy vastag fekete filctollal körberajzolnánk, s azonnal feltűnővé válnak az apróbb hibák, aránytalanságok. Az enyhén világosabb tincsek lágyítják a vonásokat.4. Milyen egy jó estélyi frizura?

Tulajdonképpen mindegy, lényeg, hogy különbözzön a szokásos hajviseletedtől. A különleges alkalmakhoz a hajad is öltözzön díszbe. Lehet az egy konty, vagy egy leengedett frizura, de más, mint a hétköznapokon.


5. Miért nem jó az egyforma hosszú haj?

Az egyforma hossznak nincs mozgása, stílusa. Sokkal lendületesebb, izgalmasabb egy frizura, ha fokozatosan elveszünk a hosszából, s átmeneteket vágunk bele.

6. Melyek a legfontosabb termékek?

  • a fejbőr típusának megfelelő sampon
  • a hajunknak megfelelő hajápoló, megkülönböztetve, hogy hajunk vékony szálú és töredezett vagy vastag szálú és töredezett
Mindig a legszembetűnőbb, legzavaróbb problémát kell először kezelni, ha száraz, azt, ha zsíros, azt, ha korpás, akkor azt. Ezután jöhet a többi probléma, volumen, tartás, formázás.

7.Miért kell a frufru?

Rengetegféle frufru létezik, s ezért nyugodtan kijelenthetem, hogy mindenkinek megvan a saját formája, ami jól áll. Van, amelyik lágyítja az arcot, van amelyik eltünteti a magas homlokot, van, amelyik kiemeli a gyönyörű szemet. Van vékony frufru, hosszú, rövid, homorú, domború, szimmetrikus és aszimmetrikus frufru. Van, amelyik kevés hajból áll, s olyan is, amelyik sokból.8. Hogyan kell szárítani a göndör hajat?

Amíg csuromvizes, addig lehet szárítóval gyorsan, erős fokozaton fújni, utána már csak lassan, langyos levegővel. Fésűt, kefét ne használjunk, kézzel formázzuk a frizurát.
Nem szeretem, amikor egy göndör haj recseg-ropog, ez általában a habtól van, amelyet ráfújnak. A tincseknek szabadon kell mozogniuk, szép egészségesen göndörödniük. Ha nem találsz göndör hajra való ápolót, a balzsamot hagyd benne vékonyan a hajadban mosásnál, ettől megőrzi puhaságát.

9. Milyen egy jó simítóvas?

Feltétlenül rendelkezik hőfokszabályzóval, mert a vékony szálú hajra már elég a 150-160 fok, erősebb szálú hajra 180- 200 fok kell a simításhoz. A keskenyebb vasakkal könnyebb bánni, kisebb tincsekkel kell dolgozni. Ha már kellőképpen megbarátkoztál simítóvasaddal, s csak egészen ritkán égeted meg magad, akkor kipróbálhatod a simítóvassal göndörítés tudományát.
10. Igaz az, hogy 40 éves kor fölött már nem lehet hosszú hajat hordani?

Micsoda badarság! A haj hossza nem életkortól függ, minden korosztály hordhat rövid és hosszú hajat is, ha egyénisége úgy kívánja.Kapcsolódó cikkek:

Frizuradivat »
A smink és a frizura önbizalmat ad  »
A szemöldök és a frufru szerepe »
Minimális smink és hosszú haj »
Sötét szemek és izgalmasabb frizura »

Címkék: ,
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés