A 46 éves csitri

Erika idősebbnek látszik a koránál. Nem is a koránál, inkább a benne rejlő lehetőségeknél.


Mielőtt elkezdenéd, EZT feltétlenül olvasd el!

Erika idősebbnek látszik a koránál. Nem is a koránál, inkább a benne rejlő lehetőségeknél. Testalkatával semmi különösebb baj nincsen, mindenkinek azt kívánom, hogy négy gyermek után ilyen alakja legyen. A derék tájon felgyülemlett kis felesleg szóra sem érdemes, kicsit rövidebb a derék, de ettől hosszabbnak látszik a láb, mint tudjuk. Ez az alkat felöltözve sokkal fiatalosabb, mint az alul szélesebb nők, hiszen egy nyurga, hosszú lábú lányt látunk, aki szinte bármit felvehet, csak  a deréktáji problémákra kell figyelnie.
Erika inkább tartásával és arckifejezésével közvetíti ellenállását a világ felé. A nő, aki megy előre, végzi a dolgát, küzd az élet viharaival. Az élet viharainak hullámai azonban minél inkább küzdünk ellene, annál magasabbra csapnak. Az öltözködéssel, megjelenéssel segíthetünk magunknak átalakítani az üzenetet, amit a nagyvilágba küldünk. A konokságot felválthatja a nyitottság, a fásultságot a lelkesedés, a legyőzöttséget a megújult erő.

Előtte:

Úgy érzem Erika nem tudja pontosan, hogy mi előnyös számára. Talán nem is foglalkozott még behatóan ezzel a kérdéssel. Végy egy csinosnak tűnő ruhát, bújj bele, majdcsak lesz valami. De egy ruha önmagában semmi, mi töltjük meg tartalommal és testtel is. Ráadásul ez a ruha nem is az a típus, amely bármit is ellensúlyozni tudna. Pont ott a legszűkebb, ahol bőség kellene, s ott takar a legjobban, ahol mutatni lenne szükség. A csipkeszegély és a minták sem minőségről árulkodnak, s ez most megint nem pénzkérdés. Egy ilyen kartonruhácskáról ordít, hogy olcsó, míg egy másik hasonló árfekvésű, egyszínű, sötétebb lenvászon darab nem árulkodik ilyen hevesen a minőségről. 

A kiegészítőkkel komoly bajom van. Nem szeretem az azonos fülbevalót, nyakláncot és karkötőt együtt, ebből a kis együttesből maximum a fülbevalót és a karkötőt érdemes megtartani, de azt is a lehető legritkábban viselni. Erika azért szomorú és azért ejti előre vállait, mert érzi, hogy valami nincs rendben a kinézetével.

Pedig ha valaki ilyen profi salsa táncos, az tudja, hogy milyen a tökéletes tartás! Én látom Erikában a temperamentumot, a tüzet, s kellőképpen csiholgatom majd, hogy felszínre törjön.

Balra: Ez már kedvemre való virágminta! A tavaszi rét üdesége, az impresszionista festmények vibrálása egy blúzba sűrítve. Ez garantáltan jókedvre hangol bárkit. A kívül viselt blúz, a hosszú lánc a felsőtest nyújtását szolgálja, s ez a hosszú vonal egy  szűkszárú nadrágban folytatódik. A blúz természetesen szűkített szabású, de sehol sem cuppan rá a testre, így jótékonyan takarja a gyomor és pocak tájékát. A táska és a cipő eltérő színű, de hogy mégis legyen valami kapcsolódási pont, a láncot árnyalatban a táskához igazítottam.

Ugye nem gondoltad, hogy táskád mérete attól függ, mennyi holmit cipelsz általában magaddal? Tévedés. Kizárólag alkatodhoz igazítsd a táska méretét. Ha alacsony vagy és törékeny, akkor kisebb táskát vigyél magaddal, ha erősebb a termeted, akkor nagyobbat.

Középen: Erikát bátran lehet fiatalítani, 46 év, az nem kor egy mai nőnél. A határok teljesen elmosódtak, a kinézetből lehetetlen megállapítani, hogy valaki 30-on vagy 40-en van túl. Egy élénk szín, egy kis derítés az arcnak sohasem árt. Ha nem monokrómot használok egy rövid derék nyújtására, akkor feltétlenül be kell vetni, a kívül viselt felsők trükkjét. A szűk térdnadrág sem mondható éppen öregesnek, ráadásul a megfelelő magas sarkú cipővel hosszabbnak tűnik a láb. Az egész összeállítás magában hordoz egy jó adag dinamizmust, határozottságot.

Jobbra: Na, ez már egy táncoslábú beállás. A kék vászonszoknyához egy teljesen más üzletben találtam ugyanolyan kék felsőt, a sálat, amely szintén ugyanaz az árnyalat a vállakon keresztül kötöttem meg, hogy a csónakkivágás vízszintes vonalát tovább erősítsem. Gyakran ez a legszerencsésebb szoknyahossz, amely pont térd alatt a keskenyedő részen vágja el a lábat, s a térdből semmit nem enged látni.

Ha földszíneket használunk, akkor is elütő legyen az arctól és a hajtól az árnyalat, nehogy összeolvadjon vele.

Nagyon szeretném, ha ez a fotó is meggyőzne arról, hogy nem kell egy kinézetnek túlzottan megcsináltnak lenni, nem kell órákig készülődni egy megjelenéshez, elég, ha benyúlsz a szekrénybe és kiveszel egy pulcsit és egy nadrágot.

Akkor van azonban könnyű dolgod, ha ruhatáradban csak olyan darabok sorakoznak, amelyeket a legnagyobb biztonsággal,  csukott szemmel is kihúzhatnál a szekrényből. Amelyekről tudod, hogy jól kombinálhatók egymással, hogy van bennük valami, amitől egyedi, stílusos lesz a külsőd.

Kapcsolódó cikkek:

Majdnem tökéletes »
Szülés után  »
Elmosódott részletek »

Kapcsolódó képgalériák:

A 46 éves csitri

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés