A NEWGEN felfedezettjei

Az egyik legrangosabb brit divatgála, a NEWGEN minden évben kétszer díjazza a legjobb feltörekvő divattervezőket – június 10-én a 2011-es tavaszi-nyári kollekciók legjobb tervezői közül is öt nevet emelt ki a Brit Divattanács.

A 31 éves Holly Fulton Edinburgh-ben született, és a londoni Royal College of Art diákja volt, megőrül a Swarovski kristályokért és az olyan ruhákért, amiket geometriai minták díszítenek. Kollekciója is hű ehhez: rengeteg geometriai alakzat és csillogó kő díszíti, ruháit a legjobb minőségű anyagokból készíti, szereti használni az élénk színeket és modelljein mindig markáns kiegészítőket alkalmaz. Saját bevallása szerint két ember munkája inspirálja a legjobban: Eduardo Paolozzié, aki a 60-as években alkotó művész volt, és főleg kollázsairól híres, valamint Keith Haring amerikai pop-art művész.David Koma munkáját már nem először díjazták, diplomamunkájával 2009-ben megnyerte a Harrods Tervezői Díjat és ugyanebben az évben a Vauxhall Fashion Scout’s Merit Díjat is. Ruháira markáns díszítések és tökéletes formakövetés jellemző. Koma kollekciója hamar népszerűvé vált a sztárok között is, olyan nevek hordják ruháit, mint Beyoncé, Rihanna vagy Lady Gaga. Leginkább Fortunato Depero és Umberto Boccioni olasz futurista festők inspirálják kollekcióit.A Görögországban született Mary Katrantzou két divatiskolát elfogyasztott, mire lediplomázott: járt a Rhode Island School of Designra és a Central Saint Martinsra is. Ruháira többnyire az egyszerű, grafikus minták jellemzőek, Londont pedig inspiráló, lehetőségekkel teli helynek tartja, ahol öröm dolgoznia.A skót Louise Gray a The Glasgow School of Arton és a londoni Central Saint Martinson tanulta a divattervezést. A diplomája megszerzése után rögtön kiválasztotta magához a Fashion East, ahol három szezonig dolgozhatott. Ruhái általában színesek, szereti használni a selymet és mixelni a különböző anyagokat. A NEWGEN-en kitüntetett kollekcióját elsősorban régi Interview magazinok inspirálták.


Joanna Sykes némiképp kilóg a sorból. Ő is, mint Katrantzou és Gray, a Central Saint Martinsra járt, amit a legjobb osztályzattal el is végzett, de ruhái teljesen eltérnek a másik négy tervezőéitől. Ő nem a geometrikus mintákra és a színekre helyezi a hangsúlyt, hanem az egyszerűségre, az anyagra magára, olyan ruhákat tervez, amelyek hagyják érvényesülni az anyag szépségét, és hordhatóak akár egy átlagember számára is.Címkék: ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés