A belga csodaszabó története

A belga tervező nem ma cseppent bele a divatszakmába –Dries van Noten a ruhák között nőtt fel, hiszen édesapja férfiruha-üzletet üzemeltetett, nagyapja pedig szabó volt. Nem is csoda tehát, hogy ilyen nagyszerű ruhák kerülnek ki féltő kezei közül. Dries van Noten, a ready-to-wear nagymestere.

Szerencséjére korán protekciót szerezhetett a divatvilágban: szülei, egyre jobban menő üzleteiknek köszönhetően, sok befolyásos embernek mutatták be már elég fiatalon. Gyerekkora óta divatbemutatókra járt édesapjával, volt Milánóban, Düsseldorfban és Párizsban is.Nem is kérdés, hogy a divat irányában folytatta tanulmányait: az antwerpeni divatakadémián tanult, majd 1986-ban kiadta első férfikollekcióját, amiből a New York-i Barneys rögtön vásárolt is. Még ebben az évben meg tudta nyitni első üzletét Antwerpenben, amit aztán az évek során több másik követett. Ma már boltja van többek között Párizsban, Tokióban és Milánóban is.2000-ben, amikor már befutott divatdiktátornak mondhatta magát, Antwerpenben megvett egy a második világháború alatt épített, hatalmas házat, itt rendezte be munkahelyét. Itt is él élettársával, Patrick Vangheluwével, és hódol legnagyobb hobbijának, a kertészkedésnek.A tervezésbe és kivitelezésbe fektetett kemény munkája nem maradt elismeretlenül: 2008-ban megkapta a „Legjobb nemzetközi divattervező” díjat az Amerikai Divattervezők Szövetségétől, neve pedig az évtizedek alatt a divatvilág krémjének listájára íródott.

Férfikollekciója után hamarosan női ruhákat is kezdett tervezni. Ma évente négy kollekciót visz a piacra, nőit és férfit mind a tavasz-nyári, mind az ősz-téli idényből.Dries van Noten ruhái, noha a legmagasabb körökben is népszerűek, nem haute couture divatcikkek. Minden egyes darabja a ready-to-wear kategóriába tartozik, és bizony viselnénk is mindet, hiszen a gyönyörű anyagok és minták mellett mindegyikben van valami különleges, valami, ami csak Dries van Notenre jellemző.

Címkék: ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés