A bőr, amelyben élek

A bőrdzseki az 1950-es években Marlon Brando hátán még valami különleges lázadás, valami szokatlan jele volt. Jóval később, a 80-as években már valami egészen nőieset képviselt, ma pedig szinte mindenkinek a ruhatárában ott lapul egy fekete, esetleg barna bőrdzseki. A bőr története során kétség kívül mindig mást és mást fejezett ki, de soha, egyetlen percre sem ment ki a divatból!

Az idei őszi trend pedig különleges szerepet szán a bőrből, vagy műbőrből készült ruhadaraboknak. A bőrdzseki mint alapkellék továbbra is tartja magát, viselhetjük egyszerűen farmerral és pólóval, estére egy trendi magassarkúval, de egy finom anyagból készült ruhát is érdekessé, vagányabbá varázsolhatunk vele.
 
 
   

 

Nagyon trendi idén a bőrszoknya és a bőrhatású nadrág is, amelyeket szintén különböző anyagokkal kombinálhatunk. A bőrnadrág egy laza kötött pulcsival vagy egy lenge felsővel párosítva egyszerűen és nagyszerűen divatos, ezt Kyle Jenner is tudja és alkalmazza is. A bőrszoknyát pedig felhúzhatjuk selyem vagy muszlin blúzokkal a merész, mégis elegáns külső érdekében, ahogyan Lauren Conrad is tette.

 

   

 

Ne féljünk a színektől sem! A rózsaszín komoly teret követelt magának az idei színpalettán, így egy rózsaszín bőrszoknya egy fehér inggel szinte a tökéletes viselet egy esti bulihoz, de választhatunk még lila és bordó ruhadarabokat is, hiszen ezek is az idei ősz slágerszínei.

 

   

 

Végül ne feledkezzünk meg a bőrhatású ruhákról sem. Nem szabad megijedni tőlük, hiszen régen elveszítették rosszlányos konnotációjukat, így a megfelelő szín és fazon kiválasztásával elegáns és modern hatást érhetünk el velük, ahogyan Kim Kardashian is tette ezzel a fehér, klasszikus szabású bőrruhával. Persze kísérletezhetünk a színekkel és formákkal is, ahogyan Emma Watson is ebben a lila kivágott ruhában a Jonathan Ross Show-ban.

 

   

 

A lényeg mindig az, hogy merjünk kockáztatni és érezzük jól magunkat, hiszen a divat a szabadságról és önmagunk kifejezéséről szól, a bőrrel való játék pedig különösen alkalmas erre!

Mezey Alexa

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés