A divat könyvbe zárva

Érdekel a divat világa? Szívesen nézel utána olyan dolgoknak, amelyeket esetleg a divatlapokból nem tudsz meg? Ha úgy érzed, ezekre a kérdésekre igen a válaszod, akkor - ha a karácsonyfa alatt most nem is találtad őket - a későbbiekben érdemes lehet beszerezni.

Legutoljára Csontos Tibor Divatkirályok közelről című könyvét vehettem magamhoz. Ebben a könyvben olyan tényeket tudhatunk meg az olasz tervezőkről, amelyeket máshol még nem olvashattunk vagy hallhattunk.

   

Na de persze ne várja a kedves olvasó, hogy majd most elárulok pár szaftos titkot a nagynevű olasz designerekről. Ebből a 2010-ben megjelent könyvből mindenki megtudhatja, honnan indult a karrierje Armaninak, Cavallinak, vagy éppen Versacénak.

   

Még mindig nem tudod, mi lehet a különlegessége egy olyan könyvnek, amelyben „csak” életrajzokat olvashatsz? Akkor annyit elárulok, hogy amiket a kreátorokról olvashatunk, azok mind a szerző és a designerek közti beszélgetésekből alakultak ki. Ezt a személyes hangvételt nyújtja nekünk ez a könyv, amely közelebb hozza a divat királyait.

Maradjunk még a divattervezők vonalán. Ha ilyen témában keresünk könyvet, és az olasz tervezőkön kívül más designer is érdekel, akkor erre is van megoldás. A Divat ma című könyv pont arra jó, hogy annyi információt adjon át, amely egy divatban jártas embernek elegendő lehet.

   

Hozzá kell tennem, aki a divatszakmában akar elhelyezkedni, annak kicsit keveset adhat, hiszen csak szerény információt szolgáltat a tervezőkről, de alaptényekkel ellát.

   

Ha valaki kicsit többre vágyik, akkor a Divat ma második részét is beszerezheti. Itt az egyetlen dolog, amely bökkenő lehet, az az angol nyelv. A második részt ugyanis még nem fordították le, azonban jóval több designer található benne különleges divatfotókkal. Ezt a könyvet Fashion Now 2. címen találhatjátok meg.

   

Hogy tovább fokozzuk az élményeket, vagyis akinek ennyi nem elég, annak még javasolnék egy másik könyvet is. Ez nem más, mint a Klasszikus divat című kiadvány, amely sokkal beljebb viszi a divat világába vágyókat. Jó pár divattal kapcsolatos szakkifejezés fogalmával ismerkedhetünk meg, és - amire az egész könyv is épül - a 20. század legnagyobb tervezőivel. Megtudhatjuk, hogyan jöttek létre a különböző divatházak, és hogy milyen anyagokat alkalmaztak.

   

Úgy gondolom, ennyi könyvből bőven lehet választani. Ha valaki még többre vágyik, annak érdemes belevetni magát az internet világába, mivel angol nyelvű oldalakról sokkal több divattal kapcsolatos könyvet szerezhetünk be egyenlőre. Jó szórakozást kívánok, bármelyik könyv is lesz a befutó!

Képek forrása: www.style.com

Címkék: ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés