A formás idomok a magazinok hasábjaira is visszatérnek

Természetesen a divatházak eddig is gondoltak a teltebb hölgyekre az üzletekbe kerülő ruhák méretezésekor, azonban a divatmagazinok hasábjain mindig csontsovány modelleken láthattuk először a darabokat. Ennek azonban most vége!? A V magazin következő számában ugyanazokat a designer darabokat csodálhatjuk meg egy vékony és egy teltebb modellen.

A magazin nem kisebb feladatra vállalkozott, mint hogy bizonyítsa: a divatos ruhák minden méretben csábítóak, a lényeg, hogy tudjuk azokat viselni, és szeressük a testünket. Persze ez nem azt jelenti, hogy mostantól nyugodtan elhanyagolhatjuk magunkat, mert a Gucci 46-os méret fölött is Gucci, de a magazin újítása mindenképpen előrelépésnek számít  a korábbi szemlélethez képest. Az újság január 14-én jelenik meg, addig is itt egy kis ízelítő a fotósorozat képeiből:


A képeken egy klasszikus, meglehetősen sovány modellen, Jacquelynen láthatjuk a ruhák kisebb verzióját, míg a jobb oldalon Crystal mutatja be nekünk, hogy nagyobb méretű ruhákban is lehet vonzó egy nő.


Az összeállításhoz nem kisebb divatházak ruháit kölcsönözték, mint az Armani, a Ralph Lauren, a Versace, Marc Jacobs, a Dolce & Gabbana, és a Burberry, hogy csak a legismertebbeket említsük.


Az ötletgazda Terry Richardson fotós volt, és ő válogatta a két modellt is. A két lány ruhaméretei között – bár egyforma magasak – négy szám különbség van, ami elegendő ahhoz, hogy bemutassa, a ruhák és pózok mindenféle változtatás nélkül is tökéletesen állnak különböző méretekkel rendelkező hölgyeken.


Reméljük a V magazin korszakalkotó lépése más magazinok számára is irányadó lesz, és segít a teltkarcsú hölgyek önmagukról alkotott előítéleteik átértelmezésében. Nem mellékes szempont az sem, hogy a divatházak is rengeteg plusz vásárlóval gazdagodhatnak, ha nem csak a modell alkatú lányokat célozzák meg kampányaikkal, hanem gondolnak a gömbölyűbb idomokkal megáldott hölgyekre is.

Kapcsolódó cikkek:

A Pin-Up lányok visszatérnek - nem kell koplalni Karácsonykor »
Új modellideál: a lány-a-szomszédból típus! »
Elég volt a gebe modellekből! »
Victoria Beckham csontkollekciókra tervez »
Tényleg visszatér a csúcsos melltartó? »

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés