A grunge valóban rendetlen, nem csak megjátssza

Legyen saját stílusod! 5. Semmi ruhaválogatás, semmi tetszeni akarás, csak ahogy jön

Ha nem szereted a feszes holmikat, a nőcis viseleteket, a „túlstylingolt” kinézeteket, viszont egyáltalán nem zavar, ha slamposnak tűnik a megjelenésed, és a legszívesebben nem is gondolkoznál rajta egyetlen pillanatig sem, hogy mit veszel fel, csak magadra dobod, ami legelőször a kezed ügyébe akad a szekrényedből, akkor megtaláltad a te stílusodat.A grunge divatos. Na jó, a kifutókon talán nem látjuk túl sűrűn, de az utcán mindenképp. Ráadásul sok híresség is követi ezt a stílust, vagy keverik más hangulatokkal. A grunge lehetne akár a rocker és a hippi keveréke is, mert laza, nemtörődöm, elhanyagolt.
Legfőbb eleme a kopott, rongyos farmer, az XXL-es ingek, lapos szandálok, papucsok, és mindezek kiegészítéseként, legjobb a kócos haj.
A Converse tornacipő szintén elengedhetetlen része a grunge kinézetnek, s akkor az igazi, ha koszos, és eléggé kitaposott. Igen, így van, a grunge nem tiszta és vasalt, sajnálom. Ha ez zavar, akkor másik stílust kell keresned magadnak. A dr. Martens bakancsodat sem kell feltétlenül kipucolnod, ha hiteles grunge szeretnél lenni.
Minden, ami kihívó, bájos, az ellentmond ennek az irányzatnak, habár sokszor viselnek gyerekes holmikat. Baby-dollok, pólók, rajzfilmfigurák kislányos hangulatban, persze mindig nagy bakanccsal, tornacipővel.
De sokkal jellemzőbbek a hatalmas, bő ruhadarabok, kockás ingek, a flanel anyag, és nem tilos a folt, a szakadás, a rendetlenség.
A grunge valóban pénztárcakímélő stílus, hiszen szinte kimondottan tilos drága, márkás holmikat vásárolni. A divatos, előre kiszaggatott farmer nem túl hiteles grunge szerelés. Kerüld el a Benetton, Tom Taylor és Tommy Hilfiger stílusú üzleteket, ahol biztosan nem találsz semmi olyasmit, ami ebbe a stílusba beleillene.
Kiegészítőkre sincs szükséged, az már átgondolást igényelne, maximum egy sapka, de csakis akkor, ha nem új.


Courtney Love Kristen Dunst


Lindsay Lohan
Keira Knightley

Ha ihletet szeretnél meríteni, figyeld meg Kristen Dunst öltözékeit, vagy a grunge királynőt, Kurt Cobain özvegyét, Courtney Love-ot. De Kate Moss, Keira Knightley és Mary-Kate Olsen is gyakran rejtőzködik a grunge mögé. Mert ebben a stílusban nem a nőiességedre fogod felhívni a figyelmet, abban biztos lehetsz.
Mégis azt ajánlom, ha magadénak érzed, ne foglalkozz azzal, hogy mások mit gondolnak a külsődről. Talán úgy érzik majd, hogy fogalmad sincs a divatról, nincs ízlésed és nem vagy képes összepárosítani két színt. Talán így is van, és ezért választottad magadnak ezt az öltözködési módot. Jól tetted, mert itt tényleg nincs szükséged arra a tehetségre, amellyel kimódolt összeállításokat lehet alkotni.
Nyáron vágd le a farmernadrágod szárát egy ollóval, s máris tökéletes grunge sort lesz belőle, amelyhez már csak egy kinyúlt pólóra és egy tornacipőre lesz szükséged. Elég kényelmes, nem?

Ja, annyit azért szeretnék kérni tőled, hogy az állásinterjúdon ne ebben a szerelésben jelenj meg. Nem biztos, hogy megkapod...

Szakmai katalógus/modellek:
 

Kapcsolódó képgalériák:

Sztárok grunge stílusban
grunge

Kapcsolódó termékek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés