A hypererdő nimfái

Riccardo Tisci az aktuális szezonra olyan haute couture darabokat álmodott meg, melyek kidolgozott formavilágukkal az alapító tervező, Hubert de Givenchy szellemiségét képviselik. A földszíneket felvonultató kollekció egyszerre idézi a sci-fi és az etno világát, a kampányfotók erdei “díszlete“ pedig megadja a természetközeliség élményét. A divatház által az “ellentétek összeütközésének“ titulált kollekció olyan, alapvetően egymástól távol álló stílusokat és jellemzőket vegyít, melyek eleggyé olvadva egy modern, törzsi rituáléba repítenek.


 

A Givenchy aktuális haute couture kollekciója vonalvezetésében határozott, méltóságot sugalló darabokat prezentál. A ruhák szabásmódjának maga a ház alapító designere, Hubert de Givenchy munkássága adta az ihletet. A természet, az etno és a sci-fi világát megtestesítő kreációk aprólékos tervezésről, valamint az anyagok és a tartalom teljes összhangjáról adnak bizonyítékot.

 

   

 

A többségében extravagáns maxiruhákat felvonultató Tisci alapjaiban bőrök, szőrmék, kötött anyagok és selymek köré épít. A díszítését tekintve hangsúlyos, robosztus varrás – rétét megoldásokkal tarkított darabok olyan érzetet keltenek, mintha a modellek egy futurisztikus ősközösségből léptek volna elő.

 

 

 

A föld színeket – fekete, mogyoróbarna, téglapiros, bordó és krém – választó tervező tudatosan közelít a természet és a modern elegyéhez oly' módon, hogy az alapvetően ellentétes hatást keltő díszítő elemeket – mint például az oversized, ultramodern szemüveget a népies varrásmintával – vegyíti a várt hatás érdekében.


 

 


 

Végignézve a kollekció darabjait; mi biztosan elmennénk egy futurisztikus erdei séltára Riccardo Tiscivel...

 

 

Szabó Lili

 

Kapcsolódó cikkek:  

A kutyafáját! »

Csipkeherceg birodalma  »

A világ nyolcadik csodája »

Földöntúli szépség »

Divathetek és Divatfővárosok – Párizs »

 

 

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés