A kalap a hab a tortán...

Kiállítás Londonban a fejfedők készítéséről, divatjáról és viseletéről

Látványos és érdekes kalapkiállítás nyílt február 24-én a londoni Victoria and Albert múzeumban. A tárlat összegyűjt az egyszerű sapkáktól a legkülönlegesebb fejfedőkig mindent, beleértve az egyiptomi maszkokat, kopt fezeket, vagy Marlene Dietrich baretjét, vagy Audrey Hepburn kalapjait a My Fair Lady-ből.Stephen Jones Audrey Hepbur

A kiállítás az egyik legismertebb kalapos, Stephen Jones alkotásait is bemutatja. Stephen a St Martin’s School of Art növendéke volt, 1979- ben végzett. Stephen Jones Millinery márkanévvel évente kétszer ismerteti meg kollekcióját a nagyközönséggel, de együttműködött az összes nagy névvel, Jean Paul Gaultier, Vivienne Westwood, Thierry Mugler, Christian Dior, John Galliano, Comme des Garcons, Marc Jacobs is igényt tartottak munkájára, de készített kalapokat David Bowie-nak és Beyoncé-nek is.
“A kalap megjegyezhetővé, kifejezővé tesz egy öltözéket, és a divatot is. A kalap a hab a tortán, az i-n a pont, a felkiáltó jel a mondat végén. Egy showgirl vagy egy diktátor is pontosan tudja, hogy a kalappal a figyelem középpontjába kerülhet. “- mondja Stephen a kalapokról.
A kiállítás a kalapkészítés műhelytitkaiba is bepillantást enged, láthatunk kalapdobozokat, kiegészítőket, végigkísérhetjük az alkotás, a varrás állomásait. Egy tervező látásmódja ez a kalapok eredetéről, a készítés folyamatáról és azokról a különleges emberekről, akik viselik őket.


Kapcsolódó cikkek:

Díszítőelemek »
Fiona Bennett, a kalapos királynő »
Akarsz „boho” lenni?  »
Aki mer, az nyer 1. rész »
Haute Couture bemutatók 2009 Párizs 1.rész »
Hol vásárolnak a gazdagok? 4. rész »
Hermes »

 

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés