A nappali smink titka

Amennyire egyszerű feladatnak tűnik szép nappali sminket készíteni, olyannyira könnyű elrontani a különböző anyagok használatát.

A lényeg az ennél a sminktípusnál, hogy a rétegek lehetőleg leheletvékonyak, diszkrétek legyenek, a cél a sminktelennek látszó, áttetsző arcfestés. Ehhez viszont nem elég a professzionálisra fejlesztett házilagos technika, a megfelelő minőségű termékekre is szükségünk lesz.


Gondolhatnánk, hogy a smink alapja az alapozó használata, felvitele, amivel olyan nagyot nem is tévednénk. Azonban optimálisan hidratált, előkészített arcbőr nélkül az alapozásunk nem lenne szép egyenletes, így egy cseppnyi habzó arclemosó és könnyű állagú, nem zsíros krémmel adjuk meg bőrünknek, ami jár neki. Ezután egy bőrkiegyenlítő, mattosító sminkalappal, úgynevezett primmer teremtsük meg a tükörsimaság illúzióját (L’Oreal Studio Secrets). Nyáron teljesen fölösleges nappalra komplett fedéssel letakarni bőrt, így aki teheti vagy nem ragaszkodik görcsösen az alapozóhoz, válasszon színezett hidratáló krémet, de a legjobb választás a szabadon lélegző bőr. Ha mégis nagyon ragaszkodnánk az alapozóhoz, akkor lehetőleg csak pöttyökben, a ténylegesen problémás részekre vigyük föl (Clinique Perfectly Real Makeup).

A meleg, napsütéses időszakban mindenkinek kicsit világosabb lesz a haja és a szemöldöke is, ez viszont tökéletes kiegészítője a lebarnult bőrnek, főleg egy-egy jól sikerült nyaralás után. Akit mégis zavarnak a megfakult szőrszálak, az szemöldökceruzával rásegíthet az intenzívebb hatásra. Ezek után következik a szemhéjak árnyalása, melyet egy szemhéjalapozóval a legjobb kezdeni (ArtDeco Eyeshadow Base). A forró hónapokban a kedvencünkké avanzsálhat ez a kis tégely, mert tapasztalatok szerint tényleg jóval tovább fent marad a helyén a szemhéjpúder és nem csomósodik, gyűlik össze a redőkben sem. Minimál csillogást varázsolhatunk magunkra, ha a L’Oreal Infaillible 02-es Hourglass Beige árnyalatával diszkréten végigsuhanunk az ujjunkkal vagy egy applikátor segítségével a szemhéjunkon. A másik opció, hogy extravékony, a külső szemlélő által éppen csak észrevehető fekete tusvonalat húzunk a szempilláink tövébe, amilyen szorosan csak tudunk. Ehhez a művelethez biztos kezekre és speciális tusecsetre van szükség, de ne ijedjünk meg tőle, pár gyakorló próba után “rááll majd a kezünk”.A szempillák kiemelése olyan szépészeti eljárás, amilyet még az a személy is alkalmaz, akit úgy általában teljesen hidegen hagynak a sminkelési procedúrák. Akár két rétegben és akár barnában is felvihetjük a szempillafestéket, nagyon szeretjük a Maybelline Colossal Volume Express Mascarát. Egyébként már pár száz forintért készítenek nekünk meglepően ízléses és a közhiedelemmel ellentétben cseppet sem közönséges, tincses műszempillát, melyet akár hetekig is hordhatunk.

Az orcákra, az állra, a halántékra és a szemöldök alatti részekre bátran használhatjuk a bronzosítónkat. Ha nem tudtunk még elmenni nyaralni vagy valamilyen oknál fogva idén elmarad a pihenés, napsütötte bőrt mímelhetünk magunknak ezzel: Maybelline Dream Mousse Bronzer.

Mondhatnánk, hogy az ajkakra szimpla ajakbalzsam kerül, de az Ilcsi Csókbalzsama jóval több egyszeri szájhidratlásánál. Fahéjtartalmának köszönhetően megduzzasztja és hosszú percekre teltebbé varázsolja az ajkakat. Egy izzasztó júliusi délutánra nem is kell több. A felsorolt lépések persze szabadon variálhatók, illetve kihagyhatók, mert valljuk be, nyáron nagyon sokan szavazunk a legminimálisabb sminkmennyiségre.
Forrás: Cotcot.hu

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés