A sminknek ne csak a hatása legyen természetes!

Egyre többen vélik úgy, hogy a tökéletes nappali sminket észre se lehet venni viselőjén, természetesen illeszkedik a bőr árnyalatához, ápol és eltakar, anélkül, hogy a külső megfigyelő észrevenné a „vakolatot”.

Azonban a természetes kinézetet kölcsönző smink és az ártalmatlan közé sajnos nem minden esetben tehetünk egyenlőségjelet.

 


Bármit is kenünk a bőrünkre, annak egy része beszívódik, bekerül a szervezetünkbe. Tehát távolról se mindegy, hogy mivel kerül kapcsolatba a bőrünk. Vásárláskor ezért ellenőrizzük, hogy mit tartalmaz az adott alapozó, pirosító, rúzs. Minél több kimondhatatlan nevű összetevőt sorakoztat fel, annál jobban kerülendő. Olyan termékeket keressünk, melyek a lehető legtöbb természetes alapanyagot, például jojoba olajat, körömvirág kivonatot vagy borsmenta esszenciális olajat tudhatnak magukénak.

Azonban nemcsak kozmetikai termékek segítségével nézhetünk ki jól. Íme néhány tipp, melyek az egészségünket is védik és a megjelenésünket is szalonképessé varázsolják:

  1. Minimalizáld az alapozó használatát, így csökkentve a bőrirritáció kialakulásának az esélyét, és gátat vetve a túl sok kemikália felszívódásának.
  2. Göndörítsd a szempilláidat – a tekinteted szép nyílttá válik tőle, és egy gramm vegyi anyagot se viszel fel rájuk.
  3. Szedesd ki a szemöldököd. Egy profin megformázott szemöldök kiemeli a szemeket és az orcákat. Megéri kozmetikussal kiszedetni.
  4. Rúzs helyett hétköznap a szájfény is tökéletes, ráadásul nem olyan feltűnő, mikor kopni kezd, így nem kell állandóan újrakenni.

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés