A szép bőr titka – első rész

Nincs az a make up, ami olyan gyönyörű külsőt képes kölcsönözni, mint a saját, természetes szépségtől ragyogó bőr. Most megmutatjuk, hogy ápold megfelelő táplálkozással. Így minden nap csodaszép leszel!

Tutti Frutti

Unod mindig ugyanazt olvasni: a szép bőr alap feltétele a sok gyümölcs és zöldség fogyasztása. Pedig ez az igazság! Ugyanis, a legtöbb ásványi anyag és vitamin a növényi eredetű ételekben található meg. Az antioxidánsok képesek semlegesíteni a szabad gyökök okozta reakciókat, vagyis a káros molekulákat, melyeket a stressz, környezetszennyezés, és bizonyos ételek okoznak.A legfőbb antioxidánsok az  A, C és E vitaminok, az ásványi anyagok közül pedig a szelén, mangán és cink megemlítése fontos. Ezek megtalálhatóak egy teljes értékű, friss élelmiszerekből álló étrendben. Együnk naponta legalább öt adag gyümölcsöt és zöldséget. Minél változatosabb színűeket fogyasztunk, annál jobb. Piros, zöld vagy sárga paprika? Kóstoljuk meg az összeset!

Folyadékból sosem elég

A tiszta, friss víz kimossa a méreganyagokat szervezetünkből, hidratálja a sejtjeinket és nélkülözhetetlen tápanyagot szállít testünk minden részéhez. Próbáljunk meg naponta legalább 1 liter folyadékot meginni. Inkább a szénsavmentes ásványvizet részesítsük előnyben, de aki nem rajong az ilyesfajta italokért, nyugodtan választhat mást is, például gyógyteákat vagy frissen facsart gyümölcsleveket. Vigyázzunk azonban arra, hogy ne cukrozzuk túl italunkat!A zsír is fontos

Most biztosan meglepődsz, de az egészséges bőr alapfeltétele a zsír. Persze, nem akármelyik, csupán az esszenciális zsírsavak. Különösen fontos az omega-3. Ez egyfajta vízzáró hatással rendelkezik, mivel meggátolja, hogy a folyadék eltávozzon a sejtekből. Ily módon bőrünk teltebbé és hidratáltabbá válhat.Érdemes egy próbát tennünk. Legalább három hónapig egy jó minőségű, olajos halat tartalmazó táplálékkiegészítőt szedjünk, és figyeljük meg bőrünk változását. Sokkal rugalmasabb és puhább lesz.

 

Kapcsolódó cikkek:

A 8 legőrültebb szépészeti eljárás »
A hajfestés már a múlté »
Az évtized szépségikonjai »
Egészség csak egy kattintásnyira (x) »
A sztárok valódi arca »

Címkék: , ,
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés