A szép bőr titka 2. – bőrtípusnak megfelelő ápolás

Gondoltad volna, hogy a nők több mint 40%-a rossz kozmetikai szert használ arca karbantartására? Helyes táplálkozás után, most megmutatjuk, bőrtípusodhoz megfelelően hogyan ápold magad. Célozd meg a meseszép külsőt!

Zsíros, pattanásos bőr

Fénylő arcbőr, piros, duzzadt pattanások? A tinédzserkor egyik kellemetlen velejárója. Legtöbbször felnőttkorra elmúlik, de addig is kezelni kell a problémát. Mivel inkább hormonális változások a fő oka, tévhit hogy bármilyen étel szerepet játszik a kialakulásában.


Első lépésként alkalmazzunk bőrradírt. Ebből is azt a fajtát, ami mindennapi használatra lett kifejlesztve. Segít megszabadulni az elhalt hámsejtektől, és közben mattítja a fénylő arcbőrt. Viszont a tonikot használni tilos! A pattanást nem leszárítja, hanem egy vastag, kemény réteget hoz létre a tetején, így tovább rontja a helyzetet. Végül kenjünk be arcunkat krémmel. Mi a külön erre a célra kifejlesztett Vichy Normaderm terméket ajánljuk.


Száraz, fakó bőr

Mindig hámlik az arcod, húzódik és fáj? Sokan azt hiszik, hogy ez betegség, miközben az esetek nagy részében egy örökletes dolog. A legfőbb oka a vízhiány, illetve a korlátozott faggyútermelés. A száraz bőr természetesen nem csak az arcon, hanem az egész testen előfordulhat. Sokszor környezeti hatások miatt alakul ki. Mint a szolárium, fűtés, légkondicionáló, hideg vagy száraz levegő.Sokszor esünk abba a hibába, hogy bármilyen zsíros tartalmú krémet megvásárolnak, csak enyhítsék a fájdalmukat. Mindenképpen korunkhoz megfelelő készítményt válasszunk. Az arclemosó legyen szappanmentes. Krémeknél, mivel hatalmas a felhozatal, érdemes több márkát kipróbálni. Ha esetleg mégse találjuk a megfelelőt, kérjük ki szakember véleményét.


Normál vagy vegyes bőr

A vegyes bőr az arc egyes részein száraz, míg máshol zsíros, fénylő. A túlzott faggyútermelés a T zónában alakul ki, így az orron, orcán, állon látható a kellemetlen csillogás. Ahhoz, hogy az egyensúly visszaálljon, megfelelő ápolásra szorul a bőr. Itt ugyanis a vízhiány az arc külső részét érinti.
Kerülendő a túl erős arctisztító, vagy a zsíros alapú krém. Ilyenkor a vizesebb készítményeket kell előnybe helyezni. A mitesszer képződés megelőzésére a T vonalban használjunk bőrradírt, hetente maximum háromszor. Érdemes havonta ellátogatni a kozmetikushoz, aki kitisztítja az arcunkat.Bármelyik esetben, ha nem múlik el a panasz rövid időn belül a kezelések ellenére sem, forduljunk orvoshoz.

Kapcsolódó cikkek:

A szép bőr titka – első rész »
A sztárok valódi arca »
Nőies, gömbölyű... Kell még? »
A 8 legőrültebb szépészeti eljárás »
Magyar nő a világ legjobb bőrgyógyászai között (x) »

Címkék: , , ,
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés