A világ legdrágább öltönyei

Az olasz Brioni cég gyártja a világ legdrágább öltönyeit. Alkotásaikat az öltönyök Ferrarijának is nevezik. De mitől olyan drága egy Brioni?


A Brioni ház az elegancia és a luxus tökéletes képviselője. A céget 1945 -ben alapította Nazareno Fonticoli és Gaetano Savini, amikor megnyitották első szabászatukat Rómában, a Vía Barberinin. Rövid idő alatt ismertek lesznek arról, amilyen módon dolgoznak és ahogy kiszolgálják az ügyfeleiket. A titok kétségkívül a „bespoke”-ban rejlik. De mi is az a „bespoke tailoring”?
A bespoke nem egyszerűen méret utáni öltönykészítést jelent, ennél sokkal többet. Már a szabásminta is teljesen egyedi, és szó szerint személyre szabott, amelyet mindig egy szabászmester tesz tökéletessé. A kliens választ ki mindent, a legapróbb részletekig, az öltések távolságát, a gallér belső borítását, a belső zsebek számát és természetesen minden külső jellemzőjét is az öltönynek, anyag, forma, gallér, stb... Egyetlen gomblyuk elkészítése, természetesen kézzel, 9 percet vesz igénybe, a teljes öltöny legalább két hónapot.


A Brioni megrendelői egytől-egyig a világ elitjéhez tartozó férfiak, vezető pénzemberek, miniszterelnökök, politikusok, sportcsillagok és világsztárok. Az európai királyi családok, vagy Kofi Annan és James Bond öltönyeit is ők készítik.


Umberto Angeloni Kofi Annan
Károly herceg

Mintegy 20 éve saját szabásziskolát indítottak, ahol csak a legjobbak tanulhatnak. A Brioni nem divatot teremt, az időtlen eleganciát képviselik, saját stílussal. A vállalat vezetője 15 éve Umberto Angeloni, aki 200 millió euróra tornázta fel az éves bevételt.
A világ kb 8 millió multimilliomosából csak egy szűk réteg a Brioni megrendelője. Olyanok, akik megértik, hogy a márka egyedi, s a luxust nem fényűzésnek vagy a gazdagság kimutatásának fogják fel, hanem a kifinomult ízlés megnyilvánulásának Egy Brioni öltöny viselete különleges, kényelmes, semmihez nem hasonlítható, mondják, akik már magukra ölthettek egy ilyen személyre szabott ruhadarabot.
Egy konfekció öltöny ára elérheti a 2000 euro-t, egy méret utáni 2.500-tól kezdődik, és egy bespoke öltöny 4.000 euro-tól. S bár a Brioni árai kifizethetetlenül magasnak tűnnek a legtöbb földi halandónak, mégis 25 városban van műhelyük a világon.

http://www.brioni.com/Címkék: ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés