Aki mer, az nyer 5. rész

Így öltöznek tavasszal a divatos fiúk

Bár ezekben a napokban a tervezők már a következő téli szezon irányzataival ismertetik meg a közönséget a világ különböző pontjain, minket mégis az érdekel, hogy miben fognak járni a férfiak tavasszal és nyáron.
Idén bizony szükségük lesz némi merészségre és kalandvágyra, hogy belevessék magukat a trendekbe, és megfeleljenek a divat elvárásainak. Ha ugyan meg akarnak felelni.
Szerintem ugyanis nem muszáj tokkal vonóval magukévá tenni az összes irányzatot, s leutánozni a mindennapokban a kifutón látott összeállításokat. Akkor is divatos valaki, ha egy-egy új elemet beépít ruhatárába az aktuális irányzatokból, akár csak jelzésértékkel. A divatbemutatókról szóló írások és fotók azért hasznosak, mert ki lehet belőlük szűrni ezt a néhány darabot. Segítenek rámutatni azokra a részletekre, amelyek fontosak ahhoz, hogy a megjelenést aktuálissá, modernné tegyük.

A tavaszi-nyári férfidivatot elemző sorozatunk utolsó részében, a francia fővárosban bemutatott márkákkal foglalkozunk.

Paul Smith: laza és rendezetlen

Sokkal visszafogottabb mint az előző években, Paul Smith egy olaszos stílusú, laza kollekciót alkotott. Egyenes vonalú vagy enyhén szűkített zakókat mutat be, kirívó színek és formák nélkül. A zakókat sokszor kardigánnal helyettesíti, és ő is sállal egészíti ki az összeállításokat. Sok csíkosat használ, főleg világos színeket és természetes anyagokat. A nadrágokat rövidebbre hagyja, vagy feltűri a szárukat.


Thierry Mugler: a fehér az alap

Thierry Mugler az egyik legelegánsabb kollekciót alkotta az idei tavasziak közül. A ruhatár alapja a fehér szín, ezeket kombinálja élénk árnyalatokkal, narancs, kék zakókkal. A zakók vonala szűk, a nadrágok változó bőségűek. A stílus néha teljesen laza és elegáns, néha meg thierry mugleresen kimódolt és végtelenül elegáns. Ez utóbbira jó példák a zsabós ingek és az orosz galléros, fekete, szűkvonalú öltöny.


Cerruti: unalom, vagy elegancia?

Fekete, fehér, bézs vagy ezek kombinációja. Általában a fekete az alap és ezt egészíti ki a fehérrel és bézzsel.
Jellemzőek a hosszú kabátok, például ballonból, vagy a kardigánok, a laza kötésű, nyári pulcsik. Elegáns kollekció, amely nélkülözi a szélsőségeket.
Dior Homme: modern és fiatalos

Futurista és avantgard bemutató, újszerű anyagokkal, kimondottan fiatalos stílusban.
A nyakkendők még mindig feketék és vékonyak, ezt fehér vagy fekete inggel kell hordani. A szmoking modernizálása figyelemre méltó, Dior bebizonyítja, hogy nem egy unalmas összeállításról van szó. A szmokingfelsőt, a dzsekiket, a zakókat és a mellényeket is fekete szűk nadrággal párosítják. Olyan fehér ing is megjelenik, amely, mintha papírból készült volna, s ollóval mintákat vágtak volna bele.
Lakk, bőr, műanyag dzsekik, néha élénk, pink és kék színekben. Az arany több helyen és formában is feltűnik. Kövekkel kirakott arany nadrág, arany dzseki, arany öltöny és arany kabát is található a kollekcióban.
Kenzo: a mesés Kelet

Kenzo Indiába csalogat és nőies elemeket használ fel kollekciójában. A mellény a legfőbb ruhadarabként jelenik meg. A színek élénkek, az anyagok fényesek, a selyem az egyik fő alapanyag. A legapróbb részletek is fontos szerephez jutnak, a rojtok, a gombolások a karkötők, napszemüvegek, mind ugyanarról a stílusról árulkodnak.Yohji Yamamoto: üzenet a zakókon

Szokás szerint minden határt átlép, nem létezik számára sem korhatár, sem alkati kérdés, sem előre felállított divat szabályok. Nagyon bő nadrágok, rövidebb zakókkal. A zakók sem túl szűkek, egy kicsit az 1900-as évek elejére emlékeztető stílus. Monokróm összeállítások, sötét vagy világos árnyalatokban. Azok a zakói a legviccesebbek, amelyek üzeneteket és firkált mintákat hordoznak.

Kapcsolódó cikkek:

Kapcsolódó képgalériák:

Paul Smith
Thierry Mugler
Cerruti
Dior Homme
Kenzo

Címkék:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés