Alexander McQueen legutolsó kollekciója

Az egész divatvilág lélegzetvisszafojtva várta a tragikus sorsú sztárdesigner legutolsó kollekciójának március 9-i bemutatóját. A tervező halálakor a ruháknak csak a 80%-a volt kész, de a kreatív csapat nem tétlenkedett, és pontosan McQueen elképzelései szerint fejezte be a darabokat.

Bár a McQueen által tervezett legutolsó, 2010. őszi/téli kollekció bemutatóját a Párizsi Divathét programjából indokolatlanul törölték, a március 9-i show-t hatalmas várakozás előzte meg. Egy mindössze 15 perces és 16 ruhakölteményt felsorakozató divatbemutató keretében Alexander McQueen újra életre kelt.


A ruhák vázlatait és a félkész darabokat a lehető legnagyobb titokban tartották, és a Párizsban tartott exkluzív divatbemutatón is mindössze 70 meghívott vendég vehetett részt, és csodálhatta meg elsőként élőben a különleges darabokat.


A kollekció fő színei, az arany, a vörös és fekete, a középkori bizánci divatot idézik, Botticelli-féle reneszánsz motívumokkal megfűszerezve. A darabokat a designer-csapat elmondása szerint a pokol angyalai ihlették, mely leginkább az intenzív színvilágban, és az erőteljes kontrasztokban érhető tetten.


A divatbemutatót a legújabb trendeknek és igényeknek megfelelően az internet segítségével is nyomon lehetett követni, de a show utáni hangulatot az sem adhatta vissza igazán. A meghatódott közönség ugyanis az utolsó darab eltűnése után is néma csendben ült, gratuláció helyett így fejezvén ki tiszteletét az idő előtt elhunyt divattervezőnek.


Címkék: , ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés