Az YSL hű marad az „idősebb” modellekhez

Nemrég került napvilágra az YSL divatház 2010/2011 őszi-téli kampányának két fotója, melyen Daria Werbowy pózol a legújabb ruhákban.

Az egyik képen Kleopátra stílusú a haja s egy egyszerű fekete ruhát visel, kiegészítve egy hosszú nyaklánccal, a másikon pedig bőrkesztyűt és egy óriási kalapot, amely az arcát is eltakarja.A fotók a Hotel de Clermont-Tonnerre-ben készültek, Párizsban, amely megalapozta a kollekció stílusát és hangulatát. A képek Stefano Pilati, kreatív igazgató közreműködésével születtek meg, ám a többi fotó csak szeptemberben lesz majd látható.

Daria Werbowy, ukrán származású, 27 éves modell, aki 14 éves kora óta dolgozik a modell szakmában. A világsikert a 2003-as Marc Jacobs divatbemutató hozta meg számára, melyen ő nyitotta az egész rendezvényt. Azóta is tartja a rekordot a divatbemutatók nyitásában és zárásában. Nagyon keresett modell, az YSL divatház is őt választotta a fiatal modellek helyett.
A fotózás során merült fel az a kérdés, hogy szükség van-e fiatal modellekre - Inez van Lamsweerde és Vinoodh Matadin szerint bár szépek a fiatalok, mégsem elég érettek. Így elkezdtek kampányolni, hogy kiszorítsák a túl fiatal tehetségeket s hogy még több esélyt adjanak az „idősebb” (bár még a 27 év sem olyan sok idő) nőknek is.

Az Yves Saint-Laurent divatház ennek legjobb példája, hiszen évek óta inkább a 20-as, 30-as korosztállyal dolgozik együtt, mint például Naomi Campbell, Jerry Hall vagy Laetitia Casta.Vajon sikeres lesz a két fotós kampánya vagy tényleg a fiatal modellek fogják ellepni a kifutókat…?

Címkék: ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés