Bambi visszatért!

Mickey Mouse alakja évek óta tartja magát a divatvilágban, de úgy néz ki, hogy egy ártatlan őzgida személyében végre méltó ellenfélre akadt. Az 1923-as születésű Bambi 1942-ben, Walt Disney tollából nyerte el végleges formáját, és azóta számtalan designert ihletett már meg, köztük a divatvilág fekete bárányának nevezett Jean Charles de Castelbajacot is, aki legújabb kollekciójához előszeretettel használta fel kedvenc kis őzmotívumunkat.

A marokkói divattervező mindig is ragaszkodott a kitalált karakterek, mesehősök mintaként való alkalmazásához. Tavaly például egy egész kollekciót szentelt a Muppet Show szereplőinek, és Mickey egér is divatbemutatói vissza-visszatérő eleme. A Paris Fashion Week keretében március 9-én bemutatott legújabb őszi/téli kollekciója pedig hat igazán bambis darabot tartalmaz, és akkor a cipőkről még nem is beszéltünk! 

Bár a kis Bambinak még nem voltak agancsai, Castelbajacot ez egy cseppet sem gátolta abban, hogy egy-két modell fejére aprócska szarvakat varázsoljon a show díszítő elemeként. Valószínűleg ezt a kiegészítő-ötletet csak Lady Gaga fogja a valódi életben is hasznosítani, aki egyébként a divattervező első számú rajongója.A ruhák különlegessége még, hogy a divattervezőtől szokatlan módon egészen hordhatóra sikeredtek, ünnepi alkalmakkor és a hétköznapokon is remekül megállják a helyüket. 

A bambis ruhákhoz bambis cipők is dukálnak, a divattervező természetesen azokra is gondolt, akik tetőtől-talpig Bambiba szeretnének öltözni, és megalkotta számukra a valaha volt legártatlanabb cipellőket. Bár a topánkák egy kicsit Marc Jacobs egeres cipőire emlékeztetnek, de egy hozzáértő szemnek bizonyára nem okoz nehézséget felfedezni az őz- és egérfül közti különbséget.


Reméljük, hogy a jövőben a többi divatház is követi a tervező példáját, és hamarosan akár egy magyar városbeli shopping-túra alkalmával is bukkanhatunk ilyen kedves Bambi-mintás darabokra. Reszkess Mickey!

Címkék: ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés