Best of Divathét – London

New York után ugrunk egy nagyot a térképen, éppen egy Atlanti-Óceánnyit, és a kontinensváltás után Európa első divathét-helyszínén, Londonban landolunk. Időben nem történt ilyen nagy léptékű változás, hiszen az angolok éppen ott folytatják a bemutatók sorát, ahol az amerikaiak abbahagyták. A brit főváros szeptember 17. és 23. között a divatrajongók paradicsomává vált, és bebizonyította, hogy méltó folytatása e világszínvonalú és világhírű eseménysorozatnak.

Az úgynevezett ,,Big Four” (a négy divatfőváros) egyik tagjaként az esős London erre a hétre a divatbemutatóknak, trendkiállitásoknak és stílusos partyknak köszönhetően egy csapásra nyüzsgő divatforgataggá varázsolódott. Az idén 26. alkalommal megrendezett esemény felpezsdítette és kiszínezte a britek szürke hétköznapjait. Következzenek hát Anglia legfantasztikusabb 2011-es tavasz/nyár ready-to-wear kollekciói!

   

Ki mással is kezdhetnénk a sort, mint Nagy-Britannia legtradicionálisabb divatházával, a Burberryvel? Christopher Bailey ismét bebizonyította, hogy méltó e nagy múltú márka trónjára, hiszen a megszokott árnyalatokkal és a hagyományos eleganciával szakítva vidám színeket és játékos formákat csempészett a Burberry kockái közé. A már-már ikonikus trench persze még mindig elmaradhatatlan eleme a kollekciójának, de Christopher ezt is fel tudta dobni némi fémes csillogással és fluoreszkáló kiegészítőkkel. A vad motoros stílus jegyében pedig mindezt néhány bőrkabáttal és szexi leggingsszel egészítette ki.

   

Az egyik legnagyobb angol divattervező, Matthew Williamson ezúttal a nyári trend folytatásaként a tengerparti stílusú maxiruhákra szavazott. Kollekciójának nyerő triumvirátusa a vibráló színek, a nyomott minták és mindenekelőtt az ékszerhatású ruhadíszek elegye. Ha ilyen csodás megjelenés lesz az eredménye, egye fene, a következő tavasz/nyári szezonban sem hagyunk fel a földig érő viselettel.

   

Ne tévesszen meg senkit a House of Holland megnevezés! A márka egy igazi, hamisítatlan angol márka, melynek feje, Henry Holland jó néhány New York-i kreátorhoz hasonlóan szintén a 70-es évek szín-, anyag- és formavilágát hozta vissza a kifutókra. Fiatalos darabjain a trópusinövény-minták, a fémes elemek, a rojtok, de mindenekelőtt a játékos és vidám csillagok kaptak főszerepet, így az eredmény egy fantasztikus, eklektikus kollekció lett.

   

Vivienne Westwood idén rendesen meglepte rajongóit a tőle egyáltalán nem megszokott stílusú kollekciójával. Vivienne ruhakölteményei ez alkalommal épp azért voltak olyan meglepőek, mert nem ájultunk el tőlük. Bár lehet, hogy Anglia divatkirálynőjének ez csak egy újabb trükkje arra, hogy valami szokatlant alkosson, divatbemutatóján most mindenesetre csupán a modellek arcán látható színes festék emlékeztetett a divattervezőnő lázadó stílusára.

   

A kötött áruk királya, Mark Fast is nagyot alkotott ezen az őszön. Kollekciójának darabjai tanúbizonyságot tettek arról, hogy még a kötött anyag is lehet szexi, csak a megfelelő részeken kell elhelyezni és némi élénk színnel feldobni. Ezek már rég nem a nagymama padláson megbújó kötött pulcsijai. Néhány rojt, egy kis Swarovski-kristály, és kész is vannak e mesés ruhaköltemények, melyek így bár kissé a gótikus irányzat(p)ot juttatják eszünkbe, mindenképp emlékezetes és különlegese alkotások.

Londonban tehát folytatódott az a régi időket megidéző, optimista, fiatalos, színes és vidám trend, amely New Yorkban kezdetét vette. Ha kíváncsi vagy, hogy a divathetek harmadik házigazdája, Milánó is csatlakozott-e ehhez a sorhoz, tarts velünk sorozatunk következő részében, ahol megmutatjuk Nektek az olaszok legjobban sikerült kollekcióit!

Forrás: www.harpersbazaar.com, www.viewon.com

Címkék: ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés