Best of Divathét – Párizs

Franciaországban ismét forradalom volt! Ám ahelyett, hogy a lázadó polgárok próbálták volna bevenni a Bastille falait, ezúttal a divat forradalmárjai akarták meghódítani Párizs kifutóit. A résztvevők pedig nemhogy fejvesztve menekültek volna a forrongó hangulat elől, hanem egytől-egyig kifejezetten élvezték, hogy részesei lehetnek és végigizgulhatják ezt a nem mindennapi eseményt. A Párizsi Divathét ezúttal sem okozott csalódást!

Szeptember 28. és október 6. között megteltek a nézőterek, kigyúltak a fények és modellek százai lepték el a francia kifutókat az ország legnagyobb divattervezői által megalkotott, fantasztikus ,,trendegyenruhákban”. Ez alkalommal a párizsi sikk öt legnevesebb divatvezérének bemutatójába nyerhettek bepillantást!

   

A Dior első számú múzsája ezúttal a szexi pin-up lány, Bettie Page volt, akinek köszönhetően a ház, úgy tűnik, a 2011-es tavasz/nyári szezonban is folytatni fogja a matrózmániát. A divat legnagyobb showmanje, John Galliano saját márkájának inspirációját olyan festőművészek munkájából merítette, mint Matisse vagy Chagall. Bemutatójának legemlékezetesebb darabja azonban kétségtelenül az a ruha volt, amelybe mintha éjjeli pillangók akadtak volna, a furcsa öltözék méltó koronája pedig egy lepkehálóra emlékeztető fejfedő lett.

   

Chaneléknál, úgy látszik, már örökké a jól ismert fekete-fehér lesz a divat. De nincs is ezzel semmi baj, főleg ha olyan csodás ruhaköltemények az eredményei, mint a képen láthatók. A klasszikus stílusú darabok néhány modern kiegészítővel kombinálva valóban mindig kifizetődő és elegáns választásnak fognak bizonyulni. Ráadásul az elkövetkező meleg időszak tweedmániája sem kedvezhetne jobban egyik divatháznak sem, mint ennek, ahol már Coco óta ez a legkedveltebb alapanyag. Így jövőre is nyugodt szívvel rábízhatjuk magunkat a Chanel ház hamisítatlan ízlésére!

   

A 2011-es tavasz/nyári Yves Saint-Laurent kollekció mottója ez lehetne: ,,vissza az alapokhoz, vissza a 70-es évekbe!”. Korábbi divathetek esetében már láthattuk, hogy ez az időszak igen kedvelt ihletforrása volt idén a tervezőknek, akik közül az YSL vezető kreátora, Stefano Pilati sem kivétel. A nagy nosztalgiázás eredménye ez alkalommal egy kissé unalmas blúz - A-vonalú szoknya - trench összeállítás lett. A show legizgalmasabb és már-már erotikus elemei az igencsak ,,érdekes” helyekre felvarrt apró zsebek voltak.

   

Louis Vuitton szerint jövő tavasszal a japán gésák nagyon divatos nők lesznek. Mielőtt nekiesnénk e hölgyek szigorú szabályait taglaló könyveknek, megnyugodhatunk, a márka az elkövetkező szezonban csupán a jellegzetes, nyomott mintás kimonókat érti a trend fogalma alatt. A kollekció legkülönlegesebb része egyértelműen az a zárójelenetben látható, kihívó, felül semmi, illetve csupán zebracsíkos testfesték plusz magasderekú, retro nadrágszerelés volt, mellyel a divatház ismét gondoskodott róla, hogy mindenki róla beszéljen.

   

A Louis Vuitton pletykákat egyedül Jean-Paul Gaultier múlhatja felül, aki már többször elnyerte a valaha élt legnagyobb divatprovokátor címet. Gaultier-nél most a méret volt a lényeg. Bemutatójának nyitó és záró modelljéül az énekesnő Beth Dittot kérte fel, aki a túlsúlyos manökeneket képviselte. Beth mellett szinte elhalványultak a vagány, punk öltözetek, az igazi gaultier-csipkés ruhaköltemények és a tervező kétségtelenül legkedveltebb darabjai, a mesés női fehérneműk. A Hermés márka zsokénőket megjelenítő kollekciójából, mely szintén a kreátor nevét fémjelzi, már korábban láthattatok összeállítást.

Ezzel véget ért idei szeptemberi divatheteket összefoglaló cikksorozatunk, melynek végén azt kell hogy mondjuk, alig várjuk, hogy újra meleg legyen, süssön a nap, csiripeljenek a madarak, és mi, divatrajongók pedig ezekben a csodálatos, trendi ruhadarabokban köszönthessük a jó időt!

 

Forrás: www.harpersbazaar.com, www.viewon.com

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés