Best of Hungary

Október első hétvégéjén nem mindennapi eseménynek adott otthont a VAM Design Center. Magyarország tíz legjobb tervezője mutatta be kollekcióját egy fergeteges divatshow keretében. Vakító fények, dübörgő zene és fantasztikus ruhaköltemények - így indult a Marie Claire Fashion Days háromnapos programsorozata.

Kis hazánk nagy kreátorai egy helyen, egyszerre, együtt igen ritkán láthatók. A rendezvény azonban nem csak ebből a szempontból volt különleges. Profi technika és felhőkarcoló modellek, sztárdömping és egy kis majomparádé – volt itt minden, ami egy igazi divatbemutató szerves részét képezi.

Első számú hungaricumunk, Abodi Dóra szőrmés-tollas uniformisba bújtatott modelljei modernkori amazonként siklottak végig a kifutón, és mindenkit letaroltak. A határozott vonalú ruhák arról árulkodtak, hogy Dóra kezében biztosan áll a ceruza. Az egész kollekció nagyon egyben volt. A show-t egy nagy lélegzetvétellel D. Tóth Kriszta kezdte, aki először debütált modellként a közönség előtt. Zárásként pedig a híres Swarovski kristályokkal kirakott alkotást csodálhattuk meg. Dóra jött, bemutatott és győzött.

   

Mojzes Dóra Prometheus-ihlette, futurisztikus kollekciója az est egyik legjobb élményét nyújtotta. Két szín (fekete és metálpiros) és megannyi szabásvonal tette emlékezetessé Dóra stílusát. Kezdő modellje, Pásztor Anna tökéletesen játszotta szerepét, frizuráját még a nyolcadik utas is megirigyelte volna, a sétapálca forgatása pedig maximálisan beleillett a show hangulatába. A kicsit jelmezszerű, de annál fantáziadúsabb alkotások és a felhőmintás ruhák repítettek minket földöntúli szférába.

   

 

Sármán Nóra már egy jóval kifinomultabb világba vezetett be minket. Nem véletlen, hogy sztárfellépőjéről, Szekeres Nóráról sugárzott, hogy élvezi az istennőruhában való vonulást. Az aprólékos csipkeanyagokon és az áttetsző textíliákon túl a testet foltokban megmutató szabások keltettek sejtelmesen szexi, izgalmas hatást. Nóra darabjai a vörös szőnyegen is maradéktalanul megállnák helyüket. Kedvenc darabunk a különleges, gyöngyházfényű ing volt.

   

A Nubu sztárvendége a közismert balerina, Keveházi Krisztina volt. Nehéz lett volna eldönteni, hogy ruhájában Hófehérkére vagy inkább a végzet asszonyára hasonlított-e. Talán kicsit mindkettőre. Az azonban bizonyos, fehér bőréhez és fekete hajához tökéletesen illett az ébenszínű estélyi. Fűzöld és tyúklábminta – a kollekció jellemző elemeiként egyre-másra feltűntek. A legizgalmasabb darabok mégis a kirakóra emlékeztető, hatalmas fülbevalók voltak, melyeket a kötött kámzsák csak még jobban kiemeltek.

 

   

A USE Unusued csapata ezúttal is hozta magával azt a rendkívül magas minőséget, mely méltóképp hívja fel magára a külföldi hírességek figyelmét. A világszínvonalú bemutatót nem véletlenül hagyták a szervezők a rendezvény végére. Érdemes volt várni, hiszen nekik köszönhetően szinte a párizsi divathéten érezhettük magunkat. Kollekciójukban volt valami plusz, amit nehéz megfogalmazni, de annál jobban lehetett érezni. Itt tűnt fel az a két ruhadarab, amely leginkább elnyerte a tetszésünket; a sótartó origamira hasonlító felsőrész és a csillogó szalagokból álló, fémesen susogó alsórész.

 

   

A Marie Claire Fashion Days tervezők terén tehát minden igényt kielégítő volt. Egy igazi Best of Hungary válogatást láthattunk, amire joggal lehetünk büszkék. Bár országunk nem épp hatalmas, számos tehetség lakik benne, akikre bátran rábízhatjuk azt a feladatot, hogy hírünket vigyék az egész világon.

 

Oláh Dóra

 

 

 

 

 

Címkék: ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Belépés:
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés