Bolond szerelem - YSL dokumentumfilm - videó

A hónap végén kerül bemutatásra a Tribeca Filmfesztiválon az a dokumentumfilm, melyet Pierre Thoretton készített Pierre Bergével, Yves Saint Lauren egykori élettársával és üzleti partnerével.

A 2008-ban elhunyt világhírű tervezőről és szerelmükről mesélt Bergé a francia rendezőnek, miközben a háttérben az évszázad legnagyobb aukcióján került értékesítésre Yves Saint Laurent-tal közös világhíres művészeti gyűjteményük.

Bergé és YSL kapcsolata 50 évet ölelt fel. Bergé volt az a személy, aki üzleti éleslátásával és gyakorlati tehetségével lehetővé tette a divattervező számára, hogy évtizedeken át csakis a divatra és tervezésre kelljen koncentrálnia. De a kapcsolatuk nem csak az üzletre korlátozódott. 20 éven keresztül élettársak is voltak.


A két férfit 20 éven keresztül fűzték össze romantikus szálak, de 50 éven keresztül voltak barátok és üzleti partnerek. Bergé, YSL halála pillanatáig a tervező jobb keze, támogatója és lelkes híve volt.


Yves Saint Laurent 2008-as halála után Bergé úgy döntött, hogy elárverezteti tekintélyes szépművészeti gyűjteményüket, amely a művészettörténet minden eddiginél nagyobb árverésének bizonyult. A film forgatása a Christie’s-ben történt árverés, illetve a hatalmas gyűjtemény széthordása idején zajlott, mintegy háttérként szolgálva Bergének, aki 50 év bolond szerelmét mesélte el a rendezőnek.


A filmnek hála most bárki bepillantást nyerhet majd Saint Laurent egykori magánszférájába és láthatja azokat a különleges darabokat, melyek a tervező gyűjteményéből most különálló gyűjteményekbe vonultak el ismét.

Ám ennél is érdekesebb, amit maga Bergé mesél a tervezővel töltött 50 évről, arról, hogy kik is tartoztak YSL belső köréhez, hogy milyen volt az élet, ahol a hétköznapokban olyan emberek vették körül, mint Andy Warhol, Mick Jagger, Catherine Deneuve és sok más híresség.

Videó:


A film hangulata mégis súlyos. Hisz Bergé számára ez egy élet lezárása, búcsúzás. Az interjúban elmondottak alapján a gyűjtemény eladása mellett is azért döntött, mert úgy érezte, hogy a Saint Laurent-tal közösen vásárolt darabok számára itt az ideje, hogy új életet kapjanak, és tovább lépjenek, ahogy azt a tervező is tette.

Habár az évtizedek során YSL nem csak a kollekcióiról és a divatot megújító terveiről vált híressé, hanem alkoholproblémájáról és depressziójáról is, mégis az Őrült szerelem egy új megvilágításba helyezi majd a francia divattervezőt, akinek halála nagy csapás volt a divatvilág számára.

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés