Born to be wild!

Bőr, necc és szabadság! Egy életérzés alapanyagai, melyek szelíd motorosok vad ábrándjainak eszközében, a száguldás szubkultúrájának szimbólumában egyesülnek. Ez a motorosdzseki. Mára azonban az aszfalton vágtázó bőrlovasok öltözéke kivétel nélkül, mindenki ruhatárának alapdarabjaként kíván testre simulni. Lássunk néhány hírességen feszülő, példátlanul szép példányt, s aztán döntsük el, meghajlunk-e a mindenható bőrjakó akarata előtt!

A motorosdzsekik megállíthatatlanul menetelnek a gardróbok felé, hogy a különböző öltözködési stílusirányzatok követőit mind egy szálig meghódítsák. Mindegy, hogy az illető az ártatlan városi bringás lány romantikus szoknyájához viseli, vagy csak lazán, rojtos farmershorthoz és kötött pulcsihoz húzza magára, esetleg egy elegánsabb miniruhához, lágyesésű selyemblúzhoz hordja, vagy a sportosabb megoldások kedvelőjeként egy szimpla kapucnis pulcsihoz veszi fel, a lényeg az, hogy egy ponton ráeszmél, a nevezetes bőrtalálmány nélkül nem tud többé élni. Sőt, egyszeriben azon kapja magát, hogy szenvedélyes gyűjtőjévé vált. Duplagalléros, vagy anélküli, steppelt vagy klasszikus, fekete, mintás vagy virágos, mindet meg kell szerezni! Máskülönben mivel tennénk fel a zsebes bőrkoronát mindennapi öltözetünk fejére?

 

   

 

   

 

   

 

Ashley Greene a Topshop klasszikus fekete dzsekijében feszít. Bájos, kislányos, ugyanakkor laza és szemet vonzó összeállítás. A nőiesebb megoldásokat kedvelő, csípőkerekségi versenyünket megnyert Kim Kardashian, valamint a nemrégiben stílusjavító műtéten átesett Kelly Osbourne virágos dzsekikölteménye a Balmaintől származik. Virágorgia a javából!

 

   

 

Személyes kedvencem Kim egy másik, vadócabb szerelése. A leginkább Mátrix-szereplőre emlékeztető öltözet hangulata kiválóan harmonizál a darabok anyagi megjelenésével. A kopottas hatású dzseki a lyuggatott pulcsival, bakanccsal és szegecses retiküllel egyenesen telitalálat! Egyetlen dolog jut róla eszembe: eszelős vagányság. Méghozzá motor nélkül. Igazi stílusteljesítmény!

 

 

 

Kristen Stewart a steppelt Balenciaga változataira esküszik. Egész ügyesen teszi. A banánsárga darabot nézegetve már csak azt nem értem, miért kell a folyton zsírosan fénylő hajkoronát a fej A pontjától oly’ távol eső B pontjába helyezni. Lehet, hogy ez nem is frizura, hanem egy kényszeresség eredménye? Egyre megy, a lényeg továbbra is a kabát.

 

   

 

Rihanna mire is szavazhatott volna, ha nem a szegecsfürdőben úszó kreálmányra! Ahogy Petőfi írta, „Szeget szeggel”, én a látvány után azt mondom, „Szegecset szegeccsel”.

 

 

   

 

Kylie Minogue a Moshino sportosabb, gallér nélküli változatában bizonyítja be, hogy mekkora szíve is van. Zipsszel kettévehető, ami szerelem eseté kifejezetten előnyös húzásnak számít. Találóbb, mint a kettétörhető szívmedálok fullasztó jelzése.

 

 

Bevallom, már jó ideje (kezemről-) lábamról levettek a motorosdzsekik. Már meg sem próbálok ellenállni nekik. Az életérzés benne olyan magával ragadó, hogy a következő lépés maga a motorozás lehetne. Talán… Ha addig nem emészti fel a motorkerékpárra szánt pénzt egy Balmain.

 

   

 

   

 

   

 

Valaska Rita

 

Kapcsolódó cikkek:

Egy motoros naplója »

Új bőrbe bújva »

A bőr, amelyben élek »

Szegecses gallér, farmering és kötött pulcsi »

Olivia Palermo gardróbba zárva »

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés