Botox-bakik

A botox napjaink egyik legkeresettebb szépségápolási cikke, melyet a ráncok eltüntetésére használnak. A szer emellett még sok mindenre jó, például kancsalság, izomgörcsök, és kóros izzadás csökkentésére is. Azonban a sztárok közül sokan nem tudnak ellenállni a fiatal arcbőr ígéretének, és lassan túltesznek 20 évvel ezelőtti önmagukon is.

Az arcon kialakuló mély ráncokat az arcbőrhöz tapadó mimikai izmok okozzák azzal, hogy mindig ugyanott gyűrik meg a bőrt mosolygás, szemöldökráncolás közben. A botox bénító hatása következtében gátolja az idegek és a mimikai izmok közti kapcsolatot, így a beinjekciózott területen a ráncok idővel ellazulnak, kisimulnak.


A megfelelő mimikai izomba és a kellő mennyiségben beadva 4-6 hónapos időszakra gátolja az arcon a ránc kialakulásáért felelős mimikai izmokat. Rossz, vagy túlzásba vitt alkalmazása esetén a botox veszélyes is lehet, torzulhat a mimika, az arc-aszimmetria, izom- és idegbénulást is okozhat. Íme néhány elrettentő példa:


Sokak szerint Nicole Kidman újabban úgy néz, mintha egy maszkot viselne, így kérdés, hogy a filmkészítők vajon alkalmazzák-e még őt, hiszen a mozivásznon sem mutathat valami jól ez az arc. Az utóbbi időben pedig Madonna kavart nagy port, hiszen a legújabb Louis Vuitton kampányfotókon bőre fiatalabbnak látszik, mint valaha. A felsorolásból nem lehet kihagyni Courtney Love szinte a felismerhetetlenségig injekciózott arcát sem, és érdemes egy pillantás vetnünk Cherére is, akinek, mint köztudott, a korai plasztikai beavatkozások is segítettek valódi arca elfeledtetésében.


De a férfiak között is akadnak, akik nem tudtak ellenállni a ránctalan arc csábításának: Sylvester Stallone, a hajdani Rambo ma már inkább a nőies játékoknak hódol, és a valaha szebb napokat megélt Mickey Rourke visszatérését is botoxtól hangos hírek kísérték.

A ránctalanítás mellett talán leggyakrabban a kóros izzadás csökkentésére használják még a botoxot. Cameron Diaz színésznő például a hónaljába kért injekciót, míg Sharon Stone legnagyobb fia lábát kezeltette. Arról sajnos nincsenek információink, hogy ebben az esetben a túladagolás milyen következményekkel járhat, de talán jobb bele sem gondolni.

Kapcsolódó cikkek:

Szemöldök nélküli divatvilág »
Mese habbal »
Hajrá természetesség! »
Tudod mi az oxidációs kár? (x) »
VIDEÓ! Estée Lauder - Luxuskezelések elérhető áron (x) »

 

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés