Cameron Diaz megnyomja a gombot?

A film Richard Matheson „Button, Button” című novellájának filmadaptációja. A középpontban egy rejtélyes készülék, és egy mindent eldöntő lépés. De vajon Cameron Diaz megnyomja a gombot?


Norma és Arthur Lewis (Cameron Diaz, James Marsden) átlagos, boldog házaspár, akik élik világukat kisfiúkkal egy külvárosi házban. Egy nap azonban tudtukon kívül részesei lesznek egy tesztnek, amely az emberek alapvető erkölcsi gondolkodását veszi célba.


1976-ot írunk, amikor a tanárnő és a NASA-nál dolgozó kutató, hatalmas lehetőséget kap. Egy nap érdekes csomag érkezik számukra, egy doboz egy nagy piros gombbal a tetején. Hamarosan a feladó is megjelenik és közli a házaspárral ajánlatát; Ha megnyomják a gombot két dolog történik, valaki akit, ők nem ismernek meghal,  ők pedig kapnak egymillió dollárt.


Új megvilágításba kerül az ismerni szó. Vajon mit jelent ismerni valakit? Ha tudjuk a nevét? Nehéz kérdés és még nehezebb ellenállni egy ilyen ajánlatnak? 24 órát kapnak a döntésre, amely valószínűleg mindent megváltoztatna az életükben. De vajon jól választanak?


A filmet folyamatos feszültség jellemzi. Cameron Diaz végre megmutathatja mit is tud valójában, és számomra rendkívül pozitív, hogy már nem akar 20 éves kamaszlányokat alakítani. Meglátszik rajta, hogy már Ő sem lesz fiatalabb, de nagyon jól áll neki. Egyetlen dolog zavart a filmben, a furcsa megbízónak voltak úgynevezett „alkalmazottai”, akik nyomon követték a tesztalanyok életét. Nagyon idegesítő szerzetek ők, mert mindegyikük zombiszerűen mered a semmibe és kicsit nevetségessé tették a jeleneteket.
Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy nézze meg, és gondolkodjon el rajta, vajon megnyomná a gombot?


Kapcsolódó cikkek:

Az Avatar elsüllyeszti a Titanicot? »
Megint egy Coco Chanel film! Egy szerelem története »
Megesik a szerelem! »
New moon bemutató  »
Az elmúlt év legcsúnyább melléfogásai »

Címkék: ,
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés