Csapó János Gábor

Fotós

Telefon:  06/70/505 3865

E-mail: csapojanosgabor@hotmail.com
www.csapogabor.atw.hu

Magamról:

Immár 3 éve modell- és divatfotózással foglalkozom, egyedülálló, magazinokban, katalógusokban látható divat jellegű, a mai kor igényeihez igazodó fotókkal szereztem hírnevet ebben a szakmában. Több mint 400 elégedett ügyfél van a hátam mögött, akiknek nagy része évente visszajár hozzám képanyagfrissítés kapcsán.
Lassan 9 éve kerültem ebbe a szakmába, modellként kezdtem, azonban 3 éve a modellkedés mellett, modell- és divatfotózással is foglalkozom. Azon kevesek közé tartozom ebben a szakmában, akik a fényképezőgép mindkét oldalán álltak vagy állnak a mai napig, amely rendkívüli segítség a profi fotózás területén. Rengeteg tapasztalatot szereztem modellként (Levi’s, Springfield, Gas, Marlboro Classic, Glamour, Manier, Retrock, Rockwell, Kenguru, John Richmond, Dsquared), megannyi divattervezőt, fodrászt, sminkest, stylistot ismertem meg a majdnem 9 év alatt, akik sok segítséget nyújtottak nekem abban, hogy idáig eljuthassak az évek során.
Az általam fotózott modellek komoly sikereket értek el szakmán belül az elmúlt években (plakátokon és reklámokban szerepeltek: AXE, McDonald’s, GARRET, Budmil, újságokban-magazinokban: FHM, CKM, Maxim, Playboy, Meglepetés, Tina, Blikk Nők, Pesti divat stb. Ezenkívül sokan szerepeltek reklámfilmekben és filmekben is), vannak köztük szépségkirálynők, híres modellek, színészek, énekesek is!
Munkáim között voltak az elmúlt 3 évben napilap, illetve magazin megjelenések, katalógus, naptárfotózások, modell-divat portfoliók, reklámfotók.
A fotózásaim 2 helyszínen történnek, Budapesten vagy a Balaton fővárosában, Siófokon.
Nyáron, ősszel és tavasszal rendkívüli lehetőségeket nyújt a Balaton a különleges fotózásokhoz. Meseszép, festői környezetben, naplementében vagy napfelkeltében készülnek a sorozatok: a vízben, elhagyott Balaton-parton, hajókikötőben, luxus jachton; ezeket természetesen előre egyeztetem a modelljeimmel.
Leendő modelljeim a következő típusok közül választhatnak: normál műtermi fotósorozat, modell-divat portfolió, divatanyag, katalógusfotózás, glamour, félakt, akt, erotikus akt és művészi aktfotózás.Észrevételek, tanácsok:


Sajnos manapság mindenki profi fotósnak hiszi magát, akinek van digitális fényképezőgépe, ez azonban megbosszulja magát a szakmán belül!
Rengeteg lány elmegy amatőr, technikai tudással nem rendelkező fotósokhoz (olyanokhoz, akik nem tudnak pontosan fényt mérni, rossz fotóstílusokat használnak, nyakatekert, kimondottan ízléstelen pózokat használnak, és mindezek mellé retusálni sem tudnak, természetesen terjesztve az igét, hogy ők azon profik közé tartoznak, akik a természetesség hívei...), majd miután a kezükbe kerül a „profi” képanyag, egy életre elmegy a kedvük a fotózástól, ráadásul egy-egy ilyen sorozatért némelyek akár százezer forintot is elkérnek...
Manapság a fotósok képesek bárkibe bármit belebeszélni, főleg, hogy az általuk készített anyag a legprofibb a szakmában, pedig nagy részük nemcsak technikailag, de esztétikailag is helytelen-előnytelen beállításokat használ...
Javaslom mindenkinek, ha valóban szeretne magáról ízléses és szép felvételeket, akkor először tájékozódjon, nézze meg több SZAKEMBER (jelen esetben modell- és divatfotósok) képanyagát, és ezek után döntse el, kihez szándékozik menni! Azoknak meg pláne, akik modellkedni szeretnének, hiszen nekik a legfontosabb, hogy a szakmán belül is elfogadható képanyag kerüljön a kezükbe, amivel a későbbiekben munkákat is kaphatnak!
Itt jegyezném meg, hogy nem érdemes táj, tárgy, épület vagy riportfotózással foglalkozó fotóshoz menni, lévén, hogy nem ez a szakterületük, bármennyire is profinak adják ki magukat, bármennyire is olcsón dolgoznak!
Az árakban óriási eltérések vannak – ezt annak idején modellként megtanultam egy életre –, ebben a szakmában nem szabad az „olcsót vagy a legolcsóbbat” választani, ugyanis egy profi képanyagnak megvannak az alapvető költségei, és nem hiszem, hogy van az az elvetemült profi fotós a mai világban, aki bárkinek is fizetne akár több tízezret is azért, hogy készíthessen róla egy „profi” képanyagot...
Vannak, akik bőven százezer felett csinálnak meg egy „komolyabb” anyagot, de vannak, akik reális áron dolgoznak, megbízható és kifogástalan minőséget adnak időről időre.
Mint mindenhol máshol, itt sem mindig a legdrágább a legjobb, jól körül kell nézni, véleményeket kérni másoktól, tapasztalatokat gyűjteni, majd az észrevételeket elemezni és ezután dönteni!
Üzenet az olvasónak:


Tapasztalataim szerint titokban, legbelül minden nő vágyik arra, hogy egyszer az életben készüljenek róla profi fotók, olyanok, amelyeket büszkén mutathat meg a rokonoknak, barátnőknek, ismerősöknek, és 20-30 év múlva büszkén veheti elő ezeket, hogy milyen jól nézett ki annak idején.

A szépség pillanatait meg kell örökíteni, mivel a szépség és a fiatalság múlandó! Aki ezt elmulasztja, később már soha nem lesz rá lehetősége!
Én hiszem, hogy a női szépség nem csak belülről fakad. Önmagához képest bárkiből lehet sokkal szebbet varázsolni!

Nem kell félni egy fotózástól, főleg nem szabad szégyenlősnek lenni, ez meglátszik a képeken, persze ha jó a fotós, akkor oldja a hangulatot, és még a fotózás előt t feloldódik a modell. Én teljes mértékben próbálom oldott hangulatú, poénos, vicces kereteken belül lebonyolítani a fotózást, amit a modellek is jobban élveznek, és ez a képeken is meglátszik.

Fotózásaimon profi szakemberek segítik munkámat: divatszakmában elismert stylist, WELLA profi hajszobrász, akadémiai sminkes.

Azoknak ajánlom magam, akik szeretnének modellkedni, vagy szeretnék párjukat, családjukat, netán saját magukat meglepni egy valóban profi, ám elérhető árú sorozattal!

Kapcsolódó cikkek:

Címkék:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés