Díszítsd fel magad!

Újra felkapott dolog lett brosst viselni. Egyre több helyen láthatjuk eme kiegészítő feltámadását, kabáton, ruhán, pulóveren és kis kreativitással akár hajban, fejfedőkön is. Nézz körül Te is, mert lehet, hogy a fiókodban lapul az ünnepi öltözeted tökéletes kiegészítője!

A brossok egy jó időre a háttérbe szorultak, és csak az estélyeken vagy a színházakban köszöntek vissza, de ennek vége. Mind a kifutókon, mind a designer shopok kiegészítő részlegeiben újra teret hódítanak maguknak. Most azonban már nem a kicsiny, visszafogott és praktikus darabok vannak a középpontban, amelyek lényege sokszor inkább az volt, hogy összefogjanak egy gallért vagy egy szalagot. A mai brossok hatalmasak, díszesek és semmiképpen sem szorulnak háttérbe. Szinte minden nevesebb tervező keze alól került ki mostanában bross (Marc Jacobs, Valentino, Vivienne Westwood, Tarina Tarantino).


A legfelkapottabb bross típusok a virágot formázó, a szikrázóan kristályos fémes, a tollakkal díszített, az extravagáns, a kámea és természetesen mindegyik feltűnő méretben. A virághoz hasonló brossok általában anyagból és csillámló strasszokból készülnek, és szinte a szivárvány minden színében kaphatóak. Vigyázzunk velük, egyszerre elég egy, a ruha színével harmonizálót feltennünk, így elkerülhetjük a Hawaii-i nyaklánc feelinget.A kristályos brossok az ünnep közeledtével egyre jobban előtérbe kerülhetnek. A Swarovski darabjai között egyaránt találhatunk feltűnő és visszafogott darabokat is. A kámeák reneszánsza is megfigyelhető, hisz már a nagyobb divatláncolatok kiegészítő polcain is megjelentek (igaz, ezek csak műanyag változatok). Az eredeti kámeák az ókori római nemesség kiváltságai voltak, hiszen egy nagyon ritka és nehezen megmunkálható drágakőből készültek. A későbbi századokban is főleg a nemes hölgyek előjoga volt, hogy ilyen ékszerekkel, brossal, medállal rendelkeztek.


 

Az extrém brossok kissé punkos beütésűek, de bátran bevállalhatók akár egy egyszerű kosztüm felső feldobásához is. A hatalmas biztos tűn függő díszítések a lehető legnagyobb variációban a rendelkezésünkre állnak. Az idei tél nagy trendje a tollas ruhadísz, láthattuk már hajban, csizmán, kabátként, és természetesen a bross sem maradhat ki. Gazdag tollas kitűző felhozatallal rendelkezik többek közt a H&M jelenlegi kollekciója is.

A lényeg; ne féljünk feldíszíteni magunkat egy alkalomhoz illő brossal. Ruhára, blúzra, kosztümre, kabátra és egy kis fantáziával, meg persze kézügyességgel akár hajba, hajpántra, sapkára is bátran válasszunk ízlésünknek és ruhánknak megfelelő brosst.

Kapcsolódó cikkek:

12 jókedvre derítő, megfizethető kiegészítő »
A hét öltözködési tippje: TOLL minden mennyiségben »
Totális giccs vagy kislányos őrület? »
Ragyogás… Swarovski módra »
Menő masnik »

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés