Divat az egészség!

Az egészséges életmódot központba helyezni nem csupán divatos elv, de hosszú távon megtérülő is. Az utóbbi 20 évben egyre elterjedtebb gondolatot nem csupán a kolostorokba elvonult tibeti szerzetesek vallják, hanem mindazok, akiknek fontos bőrük, hajuk és lényegében egész szervezetük egészsége. Mára a hollywoodi hírességek is a “healthy diet“ elvét követik, az Egyesült Államok First Lady-je pedig nap, mint nap kampányol és hathatósan tesz az ügyért.

 

 

 

 

 

 

Az utóbbi években elterjedt lé bárok filozófiájának központi eleme, hogy nem csupán teljesen egészséges, de rendkívül finom turmixokkal, smoothie-kkal, levesekkel, salátákkal és teljes kiőrlésű termékekkel fogadják a vendégeiket. A friss gyümölcsöket és zöldségeket felhasználó italok és ételek magas vitamin, ásványi anyag és rost tartalmuk miatt vitalitást adnak és nem utolsó sorban segítenek a szervezetet kívül-belül fiatalon tartani, amibe például bőrünk szépsége is beletartozik.

 

 

A gyümölcs/zöldéség és levesbárok kínálata nem függ a szezoniális alapanyagoktól, hiszen egy-egy cég a világ több pontjával állhat kereskedelmi kapcsolatban, a fair trade szempontjait szigorúan figyelembe véve.

 

 

 

 

A hazánkban még csak megjelenőben lévő lé divat/kultúra első úttörőit a nagyobb bevásárló központokban lehet felfedezni; minden valószínűség szerint az ott megforduló embertömeg miatt esett a választás a komplexumokra. Egyéb, kisebb bárokat Budapest belvárosában is fellelhetünk, illetve előfordulnak kifejezetten levesekre specializálódott helyek is.

 

 

 

 

A világ nagy részén központi kérdésként kezelt egészséges életmód ügye bár hazánkban még kevéssé elterjedt, de a tendencia reméljük változik és sokan felismerik, hogy a divat és az egészséges táplálkozás kéz a kézben jár.

 

 

Szabó Lili 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

Think GREEN »

Kívül-belül szépítő őszi gyümölcsök »

Házi wellness fillérekből »

Káprázatos sminkek, ínycsiklandó gyümölcsök »

Real woman eat »

 

 

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés