Divatbemutató a sörgyárban

Sok érdekes helyszínt lehet találni a szebbnél szebb ruhák bemutatására - egy sörgyár viszont nemcsak a férfiak, hanem a nők figyelmét is felkelti, hogy itt valami készül.

A Dreher Sörgyárak Zrt.-nek köszönhetően egy érdekes divatbemutatóra került sor. A cég nemcsak a "Fogyaszd mértékkel!" címmel kampányol, hanem a környezet védelmére is felhívja a figyelmet. Példamutató, hogy sörgyártási folyamatuk során a hulladékok mindössze 2%-a kerül lerakásra, valamint csomagolásuk is újrahasznosítható.

A kampány során fiatal tervezők (Farkas Lilla, Géczi Anna, Hecedorfer Tímea, Nagy Eszter, Kocsi Mónika, Mogony Brigitta, Szépligeti Ágnes) készítettek 18 estélyi/alkalmi ruhát a hulladékanyagokból.

A divatbemutatóra szeptember végén került sor a Főzőházban. A köszöntő (és egyben tájékoztató) után különleges ruhák sokasága vonult fel a kifutón.

A ruhák többnyire papírból készültek - a sörösüvegeken található emblémák igen kedvelt alapanyagok voltak, ugyanúgy, mint a címkék.

   

Az üvegek kupakjai is felbukkantak pár ruhán, sőt még sörösrekeszt is felhasználtak abroncsként.

   

Ezenkívül még a  "nejlonzacskó"-effekt is népszerű volt, bár ezeket ki kellett egészíteni pár valódi ruhadarabbal is, viszont a modellek a cipőn kívül csak újrahasznosított anyagokból készült darabokat viseltek.

   

A show végén kihirdetésre került a szavazás eredménye: a nyertes egy kis, fehér ruha (lábszárvédővel), amely valóban megérdemli az első helyet.

A ruhát Kiss Orsolya mutatta be, majd a tervezőkkel s a többi modellel felvonulva a nézők még egyszer megszemlélhették a nem mindennapi darabokat.

A helyszín gyönyörű volt, a ruhák különlegesek, s mindemellett nagy szerepet kapott napjaink egyik legnagyobb témája - az újrahasznosítás. Reméljük, a ruhák felkeltették a Ti érdeklődéseteket is, hogy védjük környezetünk!

   

Tartsatok velünk a következő részben is, ha kíváncsiak vagytok Kisó mit gondol az újrahasznosításról s hogyan védi környezetét!

Szöveg: Király Réka

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés