Divathetek és Divatfővárosok – London

Neked mi jut eszedbe Londonról? Emeletes buszok, piros telefonfülkék, fekete taxik? Vagy a Burberry, Stella McCartney és Matthew Williamson? Ha inkább a második válaszra szavazol, akkor most jól figyelj, mert bemutatjuk Nagy-Britannia legjobb tervezőinek 2013-as tavaszi/nyári ready-to-wear kollekcióit!

London elsőszámú ütőkártyája a Burberry. Ezt a márkát még azok is ismerik, akik (számunkra érthetetlen módon) cseppet sem érdeklődnek a divat iránt. Minek köszönhető a hatalmas népszerűség? A siker kulcsa többek közt a hihetetlen tehetségű reformátor, Christopher Bailey, aki képes időről időre úgy megújítani az arculatot, hogy egyszersmind tökéletesen hű marad a tradíciókhoz. Ezúttal főleg metálfényű, progresszív trench coatjaival és átlátszó, műanyag táskáival hódította meg szívünket.

   

Folytassuk a sort a rímben teljesen hozzáillő, ám stílusban annál inkább elütő Mulberryvel. A színekben és szabásvonalakban jóval visszafogottabb divatház szívesen élt a jövő szezon adta virágminta lehetőségével, sőt kedvenc ,,kiegészítőinkkel”, néhány uszkárral is megfűszerezte a show-ját. Drapp és narancs textúrák egyaránt feltűntek, színpalettájának legszebb árnyalata mégis vitathatatlanul az almazöld volt.

   

Stella McCartney mindig egyenlő színvonalú, megbízható munkát nyújt. Angolosan szerény, elegánsan túlméretezett kollekciójában azért nagy örömünkre itt-ott visszaköszönt az idei szezon sztárja, az extra nőies peplum. Emellett a fekete, a fehér és a fekete-fehér is megjelent hagyományos McCartney-kosztümök és áttetsző ingek formájában. Stílusazonosság vagy unalmas önismételgetés? Döntsétek el ti!

   

Szürke, mint a brit időjárás, mi az? A Topshop Unique mostani kollekciójával folytatta azt a tradíciónak alig nevezhető, egysíkú vonalat, mely kezdetektől fogva bevált módszere. A Kate Moss által támogatott divatháznak ez alkalommal igencsak kapóra jöttek a következő év uralkodó színei, a monokróm páros, amit némi szürkével próbált tovább fokozni. Bár nem éreztük úgy, hogy egy lapon lehetne említeni a lista többi tagjával, mivel Anglia egyik legismertebb márkájáról beszélünk, ennek eleget kell tennünk.

 

   

Matthew Williamson divatbemutatója már sokkal nagyobb izgalmakat tartogatott a számunkra, épp ezért hagytuk méltó zárásként a fináléra. Volt itt minden, ami szem-szájnak ingere; a nagy kékség megnyugtató hatása és a piros vadító árnyalatai, tájkép festette selyemdarabok és mexikói mintakavalkád, ékszerszerű ruhaköltemények és maxiszoknyás istennőestélyik. Williamson a divat szédítő mélységeibe sodort minket - természetesen jó értelemben. Eredetiségből és változatosságból csillagos ötös.

   

Anglia 5 legikonikusabb tervezője után Olaszország 5 legismertebb alakja következik. Cikkünk harmadik részében a csizma divatfővárosában, Milánóban folytatjuk utunkat, ahol a szolid brit kreátorok után a szenvedélyes latin művészek valódi felüdülést fognak majd nyújtani. Kísérjetek el bennünket akkor is!

 

 

 

Címkék: , ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés