Divatos szuperhősnők

Mindenki álmodott már arról, hogy milyen lehet szuperhősnek lenni és különleges képességekkel bírni. Sokan szeretik a szuperhősök karakterét, szerelését, de senki nem merne, mondjuk macskanő jelmezben megjelenni az utcán. Maximum jelmezbálokban, vagy Halloweenkor öltünk magunkra hasonló maskarát.

Most viszont a nyolcvanas évek divatjával visszajött a szuperhős-divat is. Ezt példázza nagyon sok divatfotó, videoklip, és a kifutón felvonuló modellek (pl.Gareth Pugh) is.


Vonjunk egy kis párhuzamot; megint trendi a széles váll, a karcsú derék, a szélesített csípő (akár a képregények figurái), a szegecsek, a fűző, és egyre gyakrabban látunk térd-, könyök- és karvédőket a divatshowkon. Emlékezzünk csak a ’80-as években oly népszerű couture tervezőre, Thirrey Mugler-re, aki sorra vonultatta föl nem e világi kreációit a catwalk-on.

Igen, a divat megint szuperhősökért kiált, mi pedig örömünket leljük a látványban, és elrugaszkodhatunk kicsit a valóságtól.


A New York-i Metropolitan Museum Of Art, a The Superhero Fashion Exhibit kiállításával föltárta a közönség előtt a divat és a szuperhősök rejtélyes kapcsolatát. Néhány kiállított darab csak a látványt szolgálja, de föllelhetők olyan funkcionális sport és utcai szerelések is, melyek csak jelzésszerűen emlékeztetnek a szuperhősökre, ezáltal hordhatók is.


Nem csak a kifutókon, divatmagazinban és kiállításokon láthatunk szuperhősöket. Nézzünk meg néhány videoklipet, biztosan találunk egy két sztárt, aki valamilyen szuperhőst játszik. Ilyen például Shakira, aki egy anyafarkas bőrébe bújt, vagy Alicia Keys, aki egy lila testhezálló, egybe részes szerelésben énekel egy felhőkarcoló tetején, és segít a rászorulókon.  Beyoncé-tól  Lady Gaga-ig hosszú az sztárok sora, akiktől megszoktuk, hogy gyakran öltenek valamilyen szürreális „textilt” magukra.

Én azért a világ megmentését nem bíznám rájuk. Viszont álmodozni mindenkinek szabad, most pedig a divat lehetőséget ad arra, ha nem is teljesen, de legalább egy kicsit mi is szuperhősök lehessünk. Ti melyik hős bőrébe bújnátok?Kapcsolódó cikkek:

Alicia Keys - új album, új külső, új videó »
Harcos amazonok a láthatáron »
Beyoncé, ahogy Thierry Mugler látja »
Hihetetlen, de nők aliennek akarnak öltözni! »
Ismerd meg azt, aki aki megalkotja Lady Gagát! »

 

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés