Divatos történetek pár percben

Egy új őrület készül betörni a divat világába. Természetesen napról napra történik valami újszerű, de ez már szinte új műfajt szül. Hogy miről is van szó? A cikk és a videók majd elárulják!

Igazából semmi megdöbbentővel nem fogunk most szembesíteni Titeket. Csak ismét bizonyították a divatházak, hogy a divat világában való bent maradás egy verseny, és ehhez bizony lépést kell tartani a változásokkal.

A legújabb hóbort a tervezők körében, hogy a kampányfotók, divatbemutatók és az óriási kivetítők után a filmipart is meghódítják. Első példaként itt is van a Céline divatház Perfect c. kisfilmje, amelyben a főszerepet a modellen lévő kabát  mozgás közbeni változása kapta.

Az olasz divatháznak, a Pradának a legújabb szemüveg kollekciójához az 50-es, 60-as éveket idéző reklámfilmet nem kisebb név, mint Steven Meisel készítette. Munkáit legtöbbször a Vogue hasábjain csodálhatjuk meg, vagy az olyan neves divatházak kampányfotói fűződnek a nevéhez, mint a Louis Vuitton Madonnával készített táska kampánya.

A francia divattervező hölgyről, Vanessa Brunóról nem igazán hallhatunk hazánkban. Azonban úgy gondolom, ennél jobb ismertetőt, mint a Le Bel Eté című kisfilm nem kaphatunk a tervezőről.

A technológia fejlődésével nem is csodálkozhatunk azon, hogy már a filmipar is a divatnak hódol. Amúgy is, véleményem szerint, ezzel csak közelebb kerül az emberekhez a divat világa. Hisz a modell mozog, a környezete életszerűvé válik, és valamennyire mi is részesei leszünk ennek az álomvilágnak. A végére a Dior divatház kisfilmjét hagytam. Ebben Marion Cotillard szerepel, mégis a film középpontjában a legújabb Dior táska áll.

A kisfilmet az a David Lynch rendezte, akinek a nevéhez olyan filmek fűződnek, mint a Radírfej, a Twin Peaks vagy a Mulholland Drive. Az előző videó folytatása:

Nekem elnyerte a tetszésem a filmbe foglalt divat. A bemutatott videókon kívül még jó párat találhattok, mint például az oldalon már megjelent Chanel videó, amely nosztalgiázni hív minket a régi idők filmsztárjaival SaintTropez-ba.

És hogy már Magyarországon is hódít a videó láz? A Fashion Video Festivalról szóló cikkünkben megtudhatjátok, hogyan gyűrűzött be az új őrület kis hazánkba!

Címkék: ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés