Don Ed Hardy - művész és tetováló

A kaliforniai tetoválóművész, Don Ed Hardy különleges, japán stílusú mintáinak viselői biztosan feltűnést keltenek. De nem csak ruhákon, hanem egyéb érdekességeken is megtalálhatók.

Don Ed Hardy, amerikai tetováló művész volt, akinek sikerült kiemelkednie Dél-Kalifornia kizárólag amerikai stílusából. Példaképének Sailor Jerry Collinst tekintette, akinek jelentős szerepe volt a tetoválás technikájának fejlődésében, hiszen olyan tűt fejlesztett ki, ami nem sebesíti meg a bőrt, és ő használt először kórházi minőségű sterilizációt.


Kapcsolata Sailor Jerryvel tette lehetővé, hogy tanuljon a művésztől, s így alakult ki Ed Hardy sajátos tetováló stílusa, a különleges, japán mintázatok sokasága.

Christian Audigier, francia divattervező vásárolta meg a művész rajzait, s így hozta létre az Ed Hardy by Christian Audigier márkát, ami napjainkban nemcsak a sztárok kedvence, hanem hétköznapi viseletre is alkalmas.Ez a márka azoknak született, akik rock n’ roll rajongók, vad természetűek és nem szeretik az egyszerű ruhadarabokat. Jellemzőek a koponya motívumok, a tigris, hal és kígyóminták, valamint a strasszok. Nemcsak az utcán tűnnek fel ezek a rendkívül színes darabok egy-egy póló erejéig, hanem számos kiegészítő, például táskák, pénztárcák, baseball-sapkák, cipők, órák is készültek. Sőt, akinek fontos, hogy a nap 24 órájában topon legyen, alvásra is találhat megfelelő öltözeteket.Férfiak, nők és gyerekek egyaránt válogathatnak a bőséges kollekciókból, sőt tavaly óta parfümök is kerültek a boltokba. Ilyen a Love and Luck kollekció, amelyben nemcsak parfümök, hanem testápoló, valamint tusfürdő is található.


Neten böngészve is egyre több Ed Hardy különlegességre bukkanhatunk. Ilyenek például az Apple iPhone telefonokra készített hátlapok, különleges formájú öngyújtók, puzzle játékok és egyéb érdekes dolgok, melyek közül már egyre több minden megtalálható Magyarországon is.

Címkék: ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés