Egy évtized legjobb kollekciói III.

Sorozatunk utolsó részéhez értünk. Nem tagadom, az itt látható kollekciók között kettő is a szívem csücske. Lássuk, mi maradt a végére!

A 2009-es kollekciók közül abszolút kedvencemnek számít a francia divatház, a Balmain tavaszi designja . A szakértők úgy vélekedtek a bemutatott darabokról, hogy túl szexi, túl pazar és nem utolsósorban túl drága.

   

Christophe Decarnin 2006-ban került a divatházhoz. A rockos, drágakövekkel díszített kabátjaiért Beyoncé és Rihanna szinte megőrültek. Nem is csoda, hogy leginkább ők, hiszen a ruhadarabok ára elég borsos. Ezekkel a kabátokkal meghódította a divat világát, sikereihez azonban hozzájárult még a mára már klasszikusnak számító, féloldalas kristályokkal kirakott miniruhája is.

   

A 2010-es év egyértelműen Alexander McQueenről szól. A tavaszi kollekciója olyan ütősre sikeredett, hogy a szakma nem hitt a szemének. Az Atlantisz inspirálta kollekció mindenkit magával ragadott. A cipők olyanok voltak, mint a rákollók, és igazából hordhatatlanok, de mesterművek.

   

Ez a divatbemutató számított az utolsónak McQueen életében. A következőt már Sarah Burton vitte tovább. Egy azonban biztos. Lady Gaga nagyszerű előadó, de ha McQueen nem öltözteti fel úgy, ahogy, akkor a klip népszerűsége kicsivel kisebb lenne.

   

A Phoebe Philo által vezetett Celine divatház legutóbbi, 2010-es tavaszi kollekciójával hatalmas hatást gyakorolt a többi divattervezőre. A tervezőnőről azt is mondhatjuk, hogy megelőzte társait, mivel ő már tavaly teveszőrszínbe burkolta volna az embereket.

   

Emellett a kollekcióban a fekete és a fehér szín játszott nagyobb szerepet. Erre a divatbemutatóra bátran mondhatjuk, hogy a minimalizmus jegyében született meg.

   

Miuccia Prada nélkül el sem készülhetett volna a Top 10-es lista.  Azonban a tervezőnő bemutatói közül kiválasztani azt, amelyiknek mindenképpen szerepelnie kellene, nehéz lenne, ugyanis mindegyiknek megvan a maga különlegessége.

   

A 2010-es őszi/téli kollekciójában újraértelmezte a 90-es években bemutatott darabjait. A divatbemutató egyik érdekessége talán az volt, hogy olyan modellekkel mutatta be a ruhadarabokat, akik egészséges kinézetűek. A lábakról rögtön átterelődött a tekintet a mellekre.

   

A Top 10-es listának ezzel a végére értünk. Ha esetleg Ti másik kollekciót tartotok a listába valónak, akkor mondjátok el véleményeteket vagy mutassátok be a kommentek között.

Forrás: www.style.com; Marcio Madeira, Monica Feudi

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés