Egy évtized legjobb kollekciói II.

Előző cikkünk folytatásaként most ismerjünk meg még három kollekciót, amelyek meghatározták a divatot 2004 és 2007 között. Megismerhetjük a glamour nagykövetét, a rejtőzködő tervezőt és egy kiemelkedő fiatal tehetséget.

Tom Ford utolsó kollekciója a Guccinál olyan gyönyörűre sikeredett, hogy nehezen tudtam választani, melyik ruháról tegyek képet a cikkbe. Akik ott voltak a show-n, azok is csak arról beszéltek, hogy nem tudták levenni a szemüket a kifutóra lépő modellekről.

     

A divatház mostani kreátora is nagyszerű ötletekkel áll elő, és szezonról szezonra elkápráztatja a közönséget, de egy biztos, az igazi „Gucci-nőt” akkor is Tom Ford teremtette meg.

   

A belga tervező, Maison Martin Margiela, aki arról lett híres, hogy legtöbbször elborult gondolatait mutatja be a kifutón, most visszafogottságával fogta meg a szakmát. A szabászatot mesterien űző tervező olyan precíz formákat álmodott meg, amivel mindenkit levett a lábáról.

     

Az ismeretlenségben megbújó tervezőről nem árt tudni, hogy nem hajlandó megmutatni magát a nyilvánosságnak, és interjút sem készíthet Vele senki sem. Valószínűleg ennek is megvan az értelme, bár én még nem jöttem rá, hogy mi. A lényeg, hogy amit csinál, azt jól csinálja, így a 2007-es tavaszi/nyári kollekciója bekerült a Top 10-be.

   

26 évesen Nicolas Chesquière átvette a Balenciaga divatház vezetését. Nem kis feladat ez ilyen fiatalon, hiszen a divatház története 1918-ig nyúlik vissza. Az elvárások igen kemények voltak, de megoldotta. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a 2007-es őszi/téli kollekciójáról azóta is imákat zengnek.

     

A fiatalságot, a színeketés a kelet-európai kultúrát ötvöző kollekció mindenki szívét megdobogtatta. Elmondása szerint az inspiráció az utca emberétől jött. Cipőivel elég nagy feltűnést okozott, hisz ehhez az ötletet nem más, mint a LEGO építőkockái adták.

Még mindig maradtak vissza kollekciók, amelyekről érdemes beszélni. Ezeket a cikk folytatásában ismerhetitek meg. Kedvcsinálónak csak annyit, hogy lesz itt McQueen, Balmain, és még sokan mások.

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés