Egy évtized legjobb kollekciói I.

A világ leghíresebb divatmagazinja, a Vogue összeállította az elmúlt évtized 10 legjobb kollekcióját. Első körben 2000-től 2002-ig nézzük át a magazin szerint legkiemelkedőbb kreációkat.

2000-ben egy designer sem volt olyan kreatív, mint Hussein Chalayan. Az akkor még csak 29 éves tervező alkotásait egy nappalivá átalakított kifutón mutatta be. A kezdetben még kabátokat és egyberuhákat felsorakoztató bemutató a vége felé igen érdekessé vált.

     

A modellek egyik pillanatról a másikra a berendezési tárgyakat kezdték el felvenni. Volt olyan ruhadarab, amelyet a szék huzatából alakítottak ki, de a legnagyobb durranásnak a kávézóasztalból transzformált szoknya számított. Ezzel a kollekcióval a török tervező örökre beírta magát a divat történetébe.

   

Egy évet ugrunk a történelemben. Marc Jacobs bemutatóján találhatjuk magunkat. Minden a harmóniában és a boldogságban úszik. A ruhák egyszerűek és a szabadság érzetét árasztják. Kicsit a 70-es évek és a Hair című musical hangulatát vetítik elénk.

   

A vendégek listáján - mint megszokhattuk - a sztárvilág krémje található meg. A divatbemutatót pedig mi más zárhatná, mint egy pazar Marc Jacobs-féle after party. 2001. szeptember 10-én éjjel még mindenki a kreátort ünnepelte, másnap viszont már mindenki megfeledkezett az este jó hangulatáról, hisz szeptember 11-én terrortámadás érte New Yorkot. A divatbemutatóra már csak úgy emlékezhettek vissza, hogy az volt az este, amikor még felhőtlenül ünnepelhettek.

   

2002-ben a Lanvin divatháznál Alber Elbaz kezdi meg munkásságát. Ahogy jó pár másik, úgy a francia márka is éppen veszteséges időket élt meg.

     

Azonban a kreátor feltűnése új lendületet adott, így a divatház iránt elkötelezetteknek nem kellett attól félni,hogy a Lanvin bezárja kapuit. A kollekció sikerességéről így nyilatkozott a tervező: „A magam módján újra divatba akarom hozni a törékenységet és az érzelmeket.” Kimondhatjuk:sikerült,és nem is akárhogyan, hiszen a márka azóta is virágkorát éli.

   

Forrás:Vogue.com

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés