Elborult mesevilág Tim Walkerrel

Sokat gondolkoztam már rajta, hogy miért mindig a mesék elvarázsolt, különös, zakkant történetei ihletik meg legtöbbször a fotósokat. Egyértelműen mindenkiben, még ebben a „különleges fajban” is benne élnek a gyermeki álmok, melyet olyan képekkel fejeznek ki, mint most újra Tim Walker, aki egy szürrealista, megfordított történetbe helyezte el jelenlegi kis modell kedvencét!

Egy két copfos, kék-fehér ruhás lányka kapálózva sikítozik a levegőben. Ismerős kép? Nem, most nem Alice-ról, a nyúlüregek feltörekvő sztárjáról beszélek, hanem egy másik forgószél által elragadott mesehősről, Dorothyról. A sárgaköves út Marilyn Monroe-ja és vele együtt az Óz, a csodák csodája inspirálta azokat a Tim Walker-fotókat, melyek a W magazin októberi számába készültek.

   

A képek főszereplője Walker legújabb múzsája, Karlie Kloss volt, aki kitűnően beleillett a mese környezetébe.  Az álombeli helyszínnek az angol vadregényes tájat, Észak-Sussexet választották, a ruhaösszeállításokért pedig Jacob K nevét lehet szidni, ugyanis a stylist szerepében ezúttal ő tündökölt.

   

A képeken azonban nemcsak a jó öreg Óz, de a komplexusokkal küzdő, sérülékeny kis tojás, Humpty Dumpty is közreműködött. Karlie Kloss nem igazán mondható a fura mese rajongójának, ugyanis nem sok időbe tellett, hogy Humpty-ból tükörtojás legyen.

   

Bár a képek igazán művészire és kreatívra sikerültek, a ruhák ugyanakkor kevéssé nyerték el a tetszésem. Na persze, a elborult fantázia ma már mindennek teret enged, és ezeket a darabok nem az utcára, hanem egy párhuzamos világ különös szereplőinek lettek kitalálva.

Ti mit gondoltok a furcsa képsorozatról?

Képek forrása: wmagazine.com

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés