Elhunyt a modellguru

70 éves korában, a rákkal folytatott hosszas küzdelem után szombaton elhunyt a világ talán legismertebb modellügynökségének, az Elite Modelsnek az alapítója, John Casablancas.

Casablancas híres volt az őstehetség felismerésében, és ennek köszönhetően az ő védőszárnyai alatt nevelkedtek a '80-as, '90-es ikonikus szupermodelljei, mint Naomi Campbell, Linda Evangelista, Claudia Schiffer, Cindy Crawford és Gisele Bundchen.

 

 

Casablancas életét és pályafutását számtalan ellentmondás és botrány övezte. Ezek egyike, hogy 41 évesen viszonyt folytatott az akkor még 16 éves Stephanie Seymourral, és sok mendemonda volt arról is, hogy rendszeresen ágyba vitte a tini modelleket. Emellett dorgokról is szólt a fáma, egy modell pedig egyenesen azt állította, hogy abortuszra kötelezte.

A modell guru 1999-ben eladta az Elite-t, Brazíliában telepedett le. Bármi is keringjen róla, egykori asszisztense, Lorraine Caggiano mély tisztelettel beszél róla, „hihetetlenül intelligens és rendkívül elegáns férfi”-nek titulálva. „Senki se tudott ellenállni a karizmájának. Ha hozzás szólt, úgy érezted, csak ti ketten vagytok a szobában.”

 

Casablancas 20 évvel élte túl a feleségét, Aline Wermelingert, és öt gyermeke közül az egyik, Julian szintén a showbizniszben dolgozik, a The Strokes nevű együttes frontembere.

 

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés