Elhunyt a szépségkirálynő

Alulmaradt a mellrák elleni küzdelemben az egykori Miss Venezuela, Eva Ekvall. Mindössze 28 éves volt.

A szépségkirálynői címet 2000-ben, 17 évesen elnyerő szépségnél – aki a modellkedés mellett a zsurnalizmus csínját-bínját is kitanulta és hazájában hírolvasóként is karriert épített – 2010 februárjában diagnosztizálták a kórt, ami ekkor sajnos már előrehaladott stádiumban volt.

 


Elmondása szerint a diagnózis előtt hónapokkal érezte, hogy csomó van a mellében, de azt hitte, hogy a terhessége miatt. „Nagyon mérges voltam, tudnom kellett volna. A nagynénémnek kétszer volt mellrákja, a nagymamám pedig ebben halt meg. Én meg hagytam, hogy kifejlődjön.” – nyilatkozta.

A rák elleni küzdelmét Ekvall Roberto Mata fotográfus segítségével dokumentálta, ebből született meg a Fuera de Foco című könyv, mely magyarra fordítva annyit tesz: Fókuszon kívül. „A képek megrázóak, mivel soha senki se látott így, kopaszon, smink nélkül. Eleinte bizonytalan voltam, nem tudtam, hogy jól festek-e vagy sem. Aztán rájöttem, nem ez a lényeg. Senki se várta el, hogy jól nézzek ki, rákos voltam.” – mondta el a könyvvel kapcsolatban.

Az íráson kívül az egykori szépségkirálynő egy, a mellrák ellen küzdő csoportot is támogatott, egyesek szerint nagy szerepe volt benne, hogy hazájában megnőtt a szűrésre jelentkező nők száma.

Sajnos azonban a gyógyulás útjára nem léphetett rá, december 17-én távozott az élők sorából.

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés