Elmosódott részletek

Orsi pici, mindenhol kerek lány, aki néhány hónapja szült, vagyis némi súlyfelesleggel küzd.

Mielőtt elkezdenéd, EZT feltétlenül olvasd el!

Orsi pici, mindenhol kerek lány, aki néhány hónapja szülte második kislányát, vagyis teljesen normális, hogy  némi súlyfelesleggel küzd. Ahhoz, hogy kerekségét ne kövérségnek, hanem nőiességnek lássuk, külön kell választanom a különböző részleteket, amelyek látszólag egybemosódnak nála.
Okos ruhadarabok segítségével ki kell emelnem a mellet,  eltüntetni a gyomor, has táján lévő pocakot és párnácskákat, nyújtani a lábat, a kicsit rövidebb derekat és az egész alakot.
Minden színnel, formával Orsi tiszta, babás kinézetét fogom előcsalogatni, megjelenésébe pedig több fényt és életet viszek.Előtte:
A pulóverek üldöznek engem. Annyira szeretném, ha minél többen megértenék: hiába takarjuk el a csípőt és a hasat, ha a takarónak szánt ruhadarab vastag és nem szűkített vonalú, akkor egy  még nagyobb egybefüggő testet kapunk.

Balra: A monokrómnál megint nem jutott jobb ötlet eszembe, az alacsony, kerek lányok nyújtására. Nem is nagyon gondolkoztam máson, minek, ha egyszer mindig beválik? Csakhogy az árnyalatot is jól el kell találni, ám.  Legyen finom és lágy, ártatlan és tiszta, akárcsak Orsi lelke. A puha kabát a minőségről árulkodik, az ember kedvet érez, hogy megsimogassa, a húzott ruha eltünteti a hurkácskákat, a mély dekoltázs kiemeli a mellet. A lánc és a cipő, de még a kesztyű árnyalata is megegyezik.

Középen: Elegáns munkahelyi megjelenés, amikor a hozzáértést, a szakértelmet, a nyitottságot, a nyugalmat kell a kinézettel alátámasztani. A monokróm öltözködés telitalálat, a durva kontrasztok kerülendők. A cicit egy jó melltartó segítségével kiemeljük, ezzel máris  nyújtjuk a derékrészt, amelyhez a kívül viselt felső  és a hosszú lánc is hozzájárul. A szoknya függőleges szabásvonalai az alsótestet keskenyítik, s ebben partner a cipő is. Tökéletes összhang és harmónia. A púderrózsaszín az egyik kedvenc árnyalatom Orsi esetében. Kifinomultabb és rafináltabb, mint a babarózsaszín, hiszen még több árnyalat keveredik benne: egy kis sárga, egy kis bézs egy kis rózsaszín… A kevert színek mindig különlegesebb hatást keltenek, mint a nyers, egyszerű színek.

Jobbra: Vegyünk egy apró mintás ruhát, és viseljük tunikaként. Legyen a ruha mell alatt elvágott, az a lábnak sohasem árt, de vigyázzunk, hogy a mell alatt bővülő ruha kövesse a test vonalát, ne legyen túl széles, mert nem szerencsés, amikor ismerősök örömmel gratulálnak áldott állapotunkhoz, pedig mi csak a felesleges párnácskákat akartuk eltüntetni. A cél érdekében kössünk meg egy kardigánt deréktájon, hogy jól összehúzzuk azt és hagyjuk megkötőit  függőleges vonalként lógni. Ennyi a receptje egy laza, nyáresti vendégségbe igyekvő öltözéknek.

Balra: Hogyan sikerült Orsit a lehető legegyszerűbb trükkel soványítani? Kerestem egy jó inget, amelynek fő tulajdonságai a következők: élénk szín, határozott függőleges csíkok, a test vonalát követő szabás. A nadrágon kívül viselve még a derekat is nyújtja, s az övet nem szorosra húzzuk derékon, hanem lazán, V alakban ejtjük.

Középen: A tweed kosztüm  szűkített blézere szigorúan egysoros,  kerek lányoknak ugyebár tilos a kétsoros gombolás. A blézer kötött ujja különválik a többi részétől, ez kisebbnek mutatja az egész blézert, szinte egy mellénynek. A kötött ujj vastagíthatná a kart, de nem teszi, mert bordái függőleges vonalakban futnak lefelé.

Jobbra: Laza, farmeres összeállítás két változatban. Az átlós vonalú kardigánok mindig vékonyítanak, az A vonalú szoknya pedig szinte mindenkinek jól áll. Az alacsony, kerek lányoknál különös hangsúlyt kapnak az alapanyagok.  Bársony, szőrme, csipke, pamut, tweed, gyapjú és selyem, egyszerre finomak, jó minőségűek, lágyak és puhák.

Amikor blézert veszünk, hajlamosak vagyunk rá, hogy kisebb méretet válasszunk, és meggyőzzük magunkat: á, úgysem fogjuk soha begombolni. Ezt később mindig megbánjuk, mert a legelképesztőbb helyzetek adódnak, például fázunk, ebben az esetben viszont nem túl szerencsés, ha blézerünk nem megy össze a mellünkön. Akkor megfogadjuk, hogy soha többé nem esünk ugyanebbe a hibába, majd amikor legközelebb blézert vásárolunk, akkor fittyet hányunk e fogadalomra, mert sokkal csinosabb az a kisebb méret. Szerintem a pont megfelelő méret a legcsinosabb, ha ez nem felel meg a valóságnak, akkor  természetesen a blézerben keressük a hibát, nem saját magunkban.
A felül szűk, combtól bővülő szoknya optikailag keskenyíti a csípőt.

Egy kabát is lehet különleges árnyalatú, főleg, ha tudjuk, hogy ilyen előnyös számunkra ez a szín. Nem kötelező fekete vagy barna kabátot hordanunk, bár kétségkívül jobban variálható és kihasználható.
Mit üzen a lila? A lila a hideg színekhez tartozik, a kékbe hajló árnyalatok közé. A hideg színek távolságtartóbbak, titokzatosak, a lila különösen szertartásos, misztikus szín.

A hideg árnyalatok lassítják a vérkeringést, hatásukra csökken a testhőmérséklet, de talán nem jelentősen, vagyis emiatt nem fogunk fázni benne.

A húzott ruhák előnyeit ki tudja hányadszor ecsetelem már, íme egy újabb bizonyíték. Mély kivágása a mellekre helyezi a hangsúlyt, finom redői és mintái alatt eltűnnek a kisebb nagyobb hurkácskák, színei pedig Orsit üde barackká varázsolják.

Kapcsolódó cikkek:

Majdnem tökéletes »
Szülés után  »
A 46 éves csitri  »

Kapcsolódó képgalériák:

Elmosódott részletek

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés