Eredeti hamisítvány

A divat iránti rajongás nem ismer határokat. Különböző formákat és különböző méreteket ölthet, de olykor a pisztoly visszafelé sül el. Az utóbbi évek legnagyobb divatparadoxonja egyértelműen a Louis Vuitton táska. Természetesen itt nem a francia kézműves remekre gondolok. Mindenki tudja, miről beszélek; a metrók és villamosok réméről, az olcsó és gagyi hamisítványokról.

Louis Vuitton monogramos táskája a státuszszimbólumok státuszszimbóluma. Minden divatrajongó álmainak netovábbja. Szép, drága és ordít róla, hogy van mit a tejbe aprítani. Épp ez a lényeg! Vagy mégsem? Őszintén megértem, ha valaki trendin akar öltözködni. Nincs ezzel semmi baj, sőt! Azt azonban nem nevezném éppen a stílusosság csúcsának, amikor valaki ilyen utánzatokat vásárol. De nézzük, hogy buktassuk le a csalókat!

 

 

 

   

 

Az eredeti táskák a legkiválóbb bőralapanyagokból, rendkívül precíz varrással készülnek. Ezzel szemben a hamisítvány se nem minőségi, se nem tartós, egyszerű műbőr és műanyag kombináció. A valódi darabok pántjai vékonyak és egymáshoz közel állnak. A fémrészek sárgarézből, sőt olykor aranyból állnak. Érdemes külön figyelni a zipzár fogantyújára, hiszen az igazi kreációk esetében itt szintén látható a jellegzetes LV felirat.

 

   

 

Monogramok tekintetében az igazi, hagyományos, barna táskák halványabb mintázattal rendelkeznek, melyek jobban beleolvadnak a háttérbe. Az utánzatok betűi és rajzai viszont rikítóak és éles kontúrúak. Az eredeti, többszínű LV monogramos alkotások egészen pontosan harminchárom különböző árnyalatban pompáznak, hamiskás társaik viszont csupán húszféle tónussal lépnek pályára.

 

   

 

A monogramok egy valódi darabon szigorú horizontális és vertikális sorrendben állnak. Soha nem fedi őket a zipzár, és soha nem ismétlődnek egy adott sarokban. Az eredeti táskák belső része alapvetően nagyon egyszerű, csak ritkán tartalmaz LV feliratú zsebeket. Ellenőrizd le a betűnyomatokat! Egy igazi kreáció esetében az ,,O” egy tökéletes kört alkot, míg az utánzatoknál ez a forma inkább ovális.

 

   

 

Louis Vuitton régen minden táskája belsejére rányomatta annak egyedi kódját. Ez először két betűből, majd három vagy négy számból állt. Mára azonban épp a valódi alkotásoknak nincs ilyen szériaszáma. Továbbá úgynevezett ,,hitelességi kártyával” sem rendelkeznek, melyek a pántra fűzve kívül lógnának. Napjainkban a kiegészítők Franciaországban, Amerikában, Spanyolországban, Németországban vagy Olaszországban készülnek. Mondanunk sem kell, hogy egyik sem ,,Made in China”.

 

   

 

 

És végül az aranyszabály: Ha egy táska túl szép, illetve túl olcsó ahhoz, hogy igaz legyen, akkor nem is az! Egy eredeti darab horribilis összegért, több százezres kemény magyar forintért vásárolható meg. Figyelem! Soha nincs akció, soha nincs leárazás! Ez üzleti alapelv a francia cégnél.

 

 

Higgyétek el, nem a sznobság szól belőlem, amikor azt mondom, ha valakinek nincs elég anyagi kapacitása, ne ékeskedjen más tollával! Kevés pénzből is lehet nagyon jól öltözködni, és sokból is lehet nagyon rosszul. A hamisított Louis Vuitton táska azonban nyilvánvalóan ciki és egyáltalán nem divatos! Sőt, ez által épp az értéke veszik el. Ha minden álmod egy ilyen kreáció, tartsd szem előtt a következő mondást; megéri várni az igazira!

 

Oláh Dóri

 

Kapcsolódó cikkek:

Louis Vuitton – L'invitation au voyage »

It's not a bag, It's a Birkin! »

Divathetek és Divatfővárosok – Párizs »

A divat nem játék. Vagy mégis?  »

Miért menjünk milliomoshoz feleségül? »

 

 

 

 

 

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés