Fendi vagy nem Fendi? Ez itt a kérdés!

Vagy úgy is mondhatnám: „Ez most kérdés?” Elnézve Fendi idei férfikollekciójának darabjait, sajnos nem az. Az ítélet egyértelmű. Nem férfias, ebből következően nem is kívánatos. Nem szemrevaló, tehát testre sem!

 

 

 

 

 

Azt mondják, a gúnyolódó hangnem mögött általában zavart, háborgó lélek áll. Nos, a lelkem köszöni szépen, jól van, éppen ezért hallgatok is rá, mikor az ez évi Fendi-férfi negatív kritikáját sugallja. Hogy megbizonyosodjunk arról, hogy nem mind arany, ami a Fendi, lássunk néhány felvételt a kollekció darabjairól!

 

 

 

 

 

Őszintén szólva nem tudom eldönteni, hogy melyik darab látványa nyújt maradandóbb károsodást. Divatbolond Spock kapitány elképzelt civil hétköznapjainak türkiz bőrnadrágos szerelése vagy a „kinőtt” nadrágban feszülő magánnyomozó, a kalauzkékség lezser fiúcskája, esetleg a barna kabátos óvoda mögötti szatír. És mi ez a zokni nélküli őrület? A nyár öröksége talán? Elgondolkodtató, melyik üzleti partner nézné tárgyalás közben szívesen a másik fél kikandikáló szőrös lábfejét… A kis bőrszoknyaszerű rövid nadrágok meg már szót sem érdemelnek.

 

 

 

 

 

Nem, ez korántsem öncélú élcelődés és nem is egy elfajzott péniszirigység kedvteléséből űzött gúnymaraton. Ezek az összeállítások, ki kell, hogy mondjam, nem szépek. Ám hogy ne csak élesen csúfolódó nyilak záporozzanak, azért azt is megjegyezném, hogy a kiegészítők porondján főszerepet játszó bőrtáska igen tetszetős darab. Igényeseknek való, masszívnak tűnő, határozottságot és férfiúi komolyságot tükröz. Ezen kívül pár kanálnyi jóindulattal még megmenthető egy-két darab, például a V-nyakú kék pulóver, a többi viszont minden igyekezet és luxus-kivitelezés ellenére is tiltólistás.

 

 

 

Fendi divattudatos urak kegyeit megcélzó „smart casual” darabjai ezúttal nem jártak sikerrel. Vagy mégis? A divat-tudatlanoknál talán még van esélye.

 

Valaska Rita

 

Kapcsolódó cikkek:

Virágzó férfidivat »

Uraim és uraim »

A Napisten Armanira ragyog »

Nyergeld fel a Férfit! »

Pasik, urak, banditák »

 

 

 

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés