Fenékplasztika - a különleges plasztikai beavatkozás (x)

Magyarországon még kevésbé elterjedt, de nyugaton igen divatos eljárás a fenékplasztika, a fenékformálás.

Ezt példázza a Kate Middleton és Vilmos herceg esküvője óta kitört Pippa Middleton fenékláz is.

 
Amerikában és az Egyesült-Királyságban a hölgyek előszeretettel kérnek Pippa Middleton fenekéhez hasonló popsi átalakítást. Pippa láz előtt J-Lo fenék volt a trendi és mindenki „olyat” szeretett volna. Számos esetben nyilatkoztak nemzetközi plasztikai sebészek, hogy pácienseik igen gyakran fordulnak hozzájuk ezzel a kéréssel. J-Lo popsiláz kapcsán persze felmerült már az is, hogy Jennifer Lopez kisasszony méretesebb popsija sem a természetnek köszönhető. A hírt nem erősítette meg, sem cáfolta még senki, továbbra is talány marad. Ilyen fenékformát hogyan is lehet elérni?!

A fenék nagyobbításának, formázásának köszönhetően, aminek két különböző módja van: az úgynevezett „Brazil Butt Lift”, vagyis a fenék területének feltöltése saját zsírral, illetve a fenéknagyobbítás szilikon implantátum beültetésével. A Brazil Butt Lift inkább azok esetében célravezető, akik valóban parányi popsival rendelkeznek és kevés, felesleges saját zsírral bírnak a hasi és deréktáji területen egy nagyobb mértékű feltöltéshez. E beavatkozás előnye, hogy 2 az 1-ben eredményt érünk el: megszabadulva a felesleges zsírpárnáktól derekunk, hasunk területén, és még fenekünk is formásabb lesz. Mint mindennek, ennek az eljárásnak is van hátránya: a betöltött zsír fokozatosan felszívódik szervezetünkben.

Azonban vannak olyan plasztikai sebészek, akik nem feltétlenül erre a módszerre esküsznek, vagy akár olyan páciens, aki esetében ezt nem is lehet elvégezni. Ez utóbbiról akkor beszélünk, ha az illető nem rendelkezik elég mennyiségű saját zsírral vékony testalkatánál fogva vagy hosszú távú, tartósabb eredményt szeretne elérni. Ilyenkor jöhet szóba a jól bevált szilikon implantátum, amely még mindig a legeredményesebb térfogatnövelő anyagnak számít.

Alakját tekintve a fenékprotézisek lehetnek ovális vagy kerek formájúak; anyagukban pedig a keményebb elasztomer anyagból készülnek, amely erősebb, mint például a mellimplantátumok anyaga, hiszen ne feledjük, hogy mire is fogjuk azt használni! A protéziseket a két farpofa között ejtett 2-3 cm-es metszésen keresztül helyezi be a plasztikai sebész, melyet lehet izom alá (subfascial) és izmok közé (intermuscularis) beültetni.

A kis metszéseknek köszönhetően a hegek rejtve maradnak, nem lesznek láthatóak. Az implantátumok célja, hogy a fenék felső és külső részét kitöltse. Az eredmény egy kerek és domborodó popsi lesz.

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés