Fénypont: a menyasszonyi ruhák

Haute Couture 2009

A haute couture bemutatók ideje alatt, amely mindössze három napig tart, Párizs még inkább megtelik eleganciával és glamour-ral. A nagy divatdiktátorok örökösei, a mai mesterek, minden tehetségüket és kreativitásukat beleadják ezekbe a kollekciókba, amelyek a hagyományos szabászat és kézműves technikák magasiskoláját mutatják be.
A bemutatók csúcspontjai általában a menyasszonyi ruhák, amelyek a haute couture esetében az esküvői ruhák legkülönlegesebb, legelegánsabb, luxus változatait jelentik. Gazdag, fényűző anyagok, drága hímzésekkel, díszítésekkel, kövekkel és kristályokkal kirakva.

Chanel

Karl Lagerfeld elkápráztatta közönségét azzal a menyasszonyi ruhával, amelyet Freja Beha modellen mutatott be. Az összeállítás egy szűk fehér nadrágból és egy geometrikus felsőből állt, de ami igazán ámulatba ejtett mindenkit, az a fejdísz volt. Egy hatalmas kamélia, a Chanel ház jelképe, amelynek szirmai körülölelték a modell arcát, s egy hosszú uszályban folytatódott, akárcsak egy habcsók. Segítségre volt szüksége a modellnek, hogy végig tudjun vonulni a kifutón a menyasszonyi ruhacsodában.


Jean Paul Gaultier

A mindig meglepő Gaultier is menyasszonyi ruhával zárta bemutatóját. Mint az egész kollekciója, ez az alkotása is spanyolos hangulatban készült. Fodrok és pliszírozott tüllök, mintha a menyasszony a fátyolszövetbe öltözött volna. Merész és érzéki ara, annyi bizonyos.

Chanel Jean Paul Gaultier


Christian Lacroix

A tervező minden pompát belevarázsolt a kollekció végét jelző menyasszonyi ruhájába. Bőséges arany hímzésekkel, selymekkel, tüllökkel és brokáttal bizonyítja, mennyire vonzódik a barokkhoz, s olyan menyasszonyt küld a kifutóra, aki egy középkori meséből is kiléphetett volna.

Elie Saab


A libanoni tervező a pezsgőszínt választotta menyasszonyi ruhájához, amelynek különlegessége a részletekben rejlik. Apró virágokkal, hímzésekkel és kövekkel díszítette deréktól lefelé a ruhát, a felső rész húzott, fényes selyem, pánt nélküli megoldással. Romantikus és nőies , ami oly jellemző Elie Saab stílusára.

Christian Lacroix
Elie Saab


Címkék: ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés